Fictiereeks ‘The Team 2’ verhuist naar vrijdagavond wegens slechte kijkcijfers

© VTM

© VTM

Afgelopen week zond VTM maandagavond de eerste aflevering van fictiereeks ‘The Team 2’ uit. Wie deze week opnieuw maandag voor de buis zat, zag geen aflevering van ‘The Team’, maar wel een herhaling van ‘Dossier X’. De fictiereeks werd in alle stilte verplaatst naar vrijdagavond wegens tegenvallende kijkcijfers.

‘The Team 2’ is het vervolg op het eerste seizoen dat in 2015-2016 bij VTM te zien was. In de reeks speelt Lynn Van Royen (Beau Séjour, Spitsbroers, De Luizenmoeder) één van de drie hoofdrollen. De serie draait rond speurders die over de grenzen heen een misdaad met internationale vertakkingen proberen op te lossen. Een web van intriges dat van de Syrische woestijn leidt naar de straten van het Brusselse Molenbeek. Bijna de helft van de draaidagen van The Team 2 waren in ons land.

Nu blijkt dat VTM de serie schrapt op maandagavond. Zo zou de eerste aflevering slechts 190.000 kijkers gehaald hebben. Ter vergelijking: ‘De Slimste Mens ter Wereld’, die rond dat uur wordt uitgezonden, haalde zo’n 1 miljoen kijkers. Dat is waarschijnlijk ook de reden voor de verplaatsing. Ook Eén lijkt onder de sterke concurrentie te lijden: zo haalde fictiereeks ‘Unité 42′ die rond hetzelfde tijdstip wordt uitgezonden zo’n 250.000 kijkers. Fans van ‘The Team’ kunnen de tweede aflevering bekijken rond 23.30 op vrijdagavond, na ‘The Good Doctor’ en ‘Belgium’s Got Talent’.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in