More

  VALL-EY: nieuwe experimentgebied op Pukkelpop met curatoren Lander Gyselinck, Eva De Roo en Charlotte Adigéry

  Advertentie

  Pukkelpop is een nieuwe belevingssite rijker: VALL-EY. De site bevindt zich in een bosrijk gedeelte op het festivalterrein en heeft een capaciteit van circa. 400 festivalgangers. Lander Gyselinck, Eva De Roo en Charlotte Adigéry zijn de curatoren.

  In VALL-EY (spreek uit als het Engelse valley) staan experimentele muziek, theater, street art, kunst en andere performance art centraal. Geheel in lijn met de experimentele geest van Pukkelpop is het ontdekken van nieuwe dingen een belangrijk ankerpunt. VALL-EY wil ook tegenwicht bieden aan de grote hoeveelheid prikkels die je op een festivalweide al wel eens kan ervaren; even tot rust komen kan perfect in dit cultuurbos.

  Curatoren

  Voor de creatieve invulling van VALL-EY werden drie curatoren aangesteld: Lander GyselinckEva De Roo en Charlotte Adigéry. Gerespecteerde mediafiguren die de festivalganger doorheen hun persoonlijk (cultureel) verhaal zullen gidsen. Elke curator neemt een dag voor zijn of haar rekening en vult die in naar eigen goeddunken.

  Op vrijdag 16 augustus is Lander Gyselinck curator, zaterdag 17 augustus is Eva De Roo queen of the VALL-EY. Op zondag 18 augustus is VALL-EY in handen van Charlotte Adigéry.

  Unieke samenwerking met Ernst & Young

  VALL-EY is een samenwerking tussen Pukkelpop en EY (voorheen bekend onder de naam Ernst & Young), een wereldspeler op het vlak van audit, fiscaliteit, transactiebegeleiding en consulting.

  Patrick Rottiers (CEO EY België) over de samenwerking:
  “EY is trots om haar naam te verbinden aan Pukkelpop. In het DNA van onze organisatie staan mensen, talent, persoonlijkheid en authenticiteit centraal. Het zijn net die waarden die we ook terugvinden bij Pukkelpop. We slaan daarom graag de handen in elkaar om dat talent in de spotlight te zetten en een geëngageerd publiek te inspireren en te entertainen tijdens het festival.” 

  Chokri Mahassine (organisator Pukkelpop) over de samenwerking:
  “Het is één zaak om je als bedrijf aan een event te willen koppelen maar samen tot een boeiend co-creatief proces komen, dat is vaak een ander paar mouwen. EY heeft voeling met ons publiek, dat was vanaf de eerste brainstorm duidelijk. We voelden en vulden elkaar perfect aan.” 

  VALL-EY bevindt zich op het festivalterrein in het bos achter Petit Bazar en is open van vrijdag tot zondag.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer