Rudimental, Whispering Sons en meer naar Brussels Summer Festival

Rudimental

Enkele weken geleden voegde Brussels Summer Festival onder meer Christine And The Queens, Giorgio Moroder en Hooverphonic toe. Vandaag voegde de festivalorganisatie onder andere de Belgische postpunkers Whispering Sons en de Britten van Rudimental.

De Britse band Rudimental maakte vorige maand een indrukwekkende comeback met Toast To Our Differences, een uitmuntende nieuwe cd die voluit op de dansvloer mikt. Het Londense drum and bass collectief toont zich op deze derde plaat van zijn meest optimistische kant, en krijgt daarbij de hulp van een all star cast met James Arthur, Jess Glynne en Macklemore als meest in het oog springende gasten. Wie zo’n complexloze partyplaat in de vingers heeft, verwelkomen we uiteraard maar wàt graag op het Brussels Summer Festival.

Whispering Sons, Columbine, Sein & meer

Ook bevestigd: Rock Rally-winnaars Whispering Sons, de band die eigenhandig post punk een nieuw élan heeft gegeven en onlangs met Image een met lof overladen debuutplaat uitbracht. De Limburgse groep heeft intussen al een flinke live-reputatie om op terug te vallen, en kon dus niet op onze podia ontbreken.

Eveneens van de partij : het coole hip-hopcollectief Columbine, het Parijse duo Sein, én de enigmatische dj/beat maker Vladimir Cauchemar. Da’s de nieuwste aanwinst op het gereputeerde Ed Banger-label, en de man achter ‘Malade’, de kakelverse single van Roméo Elvis. Met de Franse zangeres Clou en Nana Adjoa zijn er zoals de traditie van het BSF voorschrijft ook weer een paar mooie ontdekkingen te doen. Die laatste wordt getipt als één van de meest veelbelovende soulstemmen in Europa. Kortom: ontdek ze bij ons voor ze in het Sportpaleis staat.

Brussels Summer Festival, van 14 tot 18 augustus. Tickets & Info: bsf.be

Volg voor meer