Onze tips voor Gentse Feesten 2019: Warhola, Faces On TV, Laura Tesoro, …

© Stad Gent

Het is bijna weer zover: tien dagen lang wordt de Gentse binnenstad omgetoverd tot één grote non-stop feestzone boordevol muziek, theater en cultuur. Gent is er alweer klaar voor om een massa feestvierders te ontvangen. Wij sommen voor u de interessantste muzikale acts op van deze 176ste editie. 

Polé Polé Band – 19 juli – Polé Polé Korenlei & Graslei

Kan je de Gentse Feesten ergens anders inzetten dan aan de prachtige Gras-, en Korenlei? Opener van dienst is de Polé Polé Band. Verwacht een kruidige mix van soul, stomende funk, R&B, reggae en motown. Verrassende duetten, straffe muzikale en vocale prestaties met heel veel passie, creativiteit en ‘goosebumps’! Overgiet dat allemaal met verfrissende cocktails.

© Stad Gent

Chicos Y Mendez – 20 juli – Polé Polé Korenlei & Graslei

Aanstekelijke ‘latin alternative music’, of een originele latino stijl, gemixt met reggae, jazz, soul en urban sounds. De band rond de Peruviaanse Brusselaar is “een van de weinige Latin pareltjes die ons land rijk is, en wel eentje dat verblindend hard straalt”. Feel-good muziek met inhoudelijke diepgang! Je eigen weg banen en verbonden blijven met je roots; dit is wat de Belgisch-Peruviaanse artiest David Méndez Yépez drijft om zijn pen en gitaar op te nemen. Samen met Thibault Quinet is de band Chicos y Mendez ontstaan, waarin beide songwriters elkaar aanvullen. Chicos Y Mendez creëert spontaan een energieke en feestelijke sfeer die de bezoekers van Polé Polé zullen weten te smaken!

Charlotte Adigéry – 23 juli – Kouter Boomtown

We hebben het al zo’n kleine duuzend keer gezegd, maar de Gents-Caraïbische Charlotte Adigéry is er eentje om in de gaten te houden. Ze tekende een tijd geleden bij het label DEEWEE (Soulwax) en brengt een eigenzinnige combinatie van R&B en elektronica. Laat u verbazen door haar creativiteit en feest erop los. De muziek maakt ze samen met Boris Pupul (Hong Kong Dong, The Germans), oftewel de zoon van Kamagurka.

SONS – 24 juli – Kouter Boomtown

De heren uit Melsele werden afgelopen jaar bekroond tot StuBru’s Nieuwe Lichting 2018. Het betekende onder meer een passage langs Rock Werchter voor het viertal. Tussentijds zaten ze niet stil en werkten ze aan hun eerste full album ‘Family Dinner’ met Reinghard Vanbergen (Das Pop). Het belooft te knallen in Gent!

Laura Tesoro – 25 juli – Korenmarkt

Ze kende haar grote doorbraak met ‘The Voice van Vlaanderen’ en het Eurovisiesongfestival. Met een arsenaal aan hits als ‘What’s The Pressure’, ‘Higher’, ‘Beast’ en ‘Mutual’ is ze niet meer van de hitradio’s weg te slaan. Haar deelname aan VTM’s ‘Liefde voor Muziek’ liet ze schitteren naast kleppers als o.a. Jan Leyers en Milows. Met haar eigen hits en een resem hedendaagse funky/pop klassiekers (dan hebben we het nog niet over haar “stage-presence”) brengt ze iedereen 100% zeker aan het dansen. Met een hele reeks grote festivals en evenementen achter de kiezen, wordt het pas duidelijk hoe ervaren zij is op jonge leeftijd.

Warhola – 27 juli – Kouter Boomtown

Boomtown mag dan wel een gratis festival zijn, op zaterdag 27 juli verwachten we een overvolle Kouter. Die dag kan je er namelijk twee Belgische kleppers zien. Warhola is het muzikale project van Oliver Symons, die je wel kent van Bazart. Symons is alomtegenwoordig in de Belgische popmuziek zo was hij onder andere co-producer bij Felix Pallas en Tsar B. Afgelopen maand stond hij last-minute op Rock Werchter en die – nu al legendarische – show brengt hij naar Boomtown.

Faces on TV – 27 juli – Kouter Boomtown

Je kent hem misschien nog niet, maar je hoorde hem zeker wel aan het werk. Jasper Maekelberg is net zoals Oliver Symons bijna overal aanwezig in de Belgische muziekindustrie: Bazart, Tsar B, Warhola, Balthazar, Warhaus, u zegt het maar. Zijn geniaal muzikaal brein had nog even tijd voor een soloproject: Faces on TV. Het resultaat: een schitterende plaat ‘Night Funeral’. Dansen verzekerd, u zal heus meer nummers herkennen dan u denkt. Wie weet duiken er wel enkele ‘bekenden’ op.

Volg voor meer