More

  Maak kennis met indoorfestival ‘filter’: het beste van pop, rock, indie en electronica in Trix

  Advertentie

  De Antwerpse concertzaal Trix organiseert dit najaar de tweede editie van zijn indoorfestival ‘filter’. Het festival filtert de beste pop, rock, indie en electronica uit het gigantische aanbod waarmee u om de oren wordt geslagen en zet die acts dan gewoon lekker op één affiche. Handig toch? En nog eens voordelig ook, want een early bird ticket kost slechts €20 (ipv €25).

  De eerste namen voor deze editie worden vandaag bekendgemaakt: zijnde de geflipte New Yorkse experimentele rock van Battles en de razend interessante gemaskerde cowboy Orville Peck. In september belooft de organisatie meer namen.

  Battles & Orville Peck

  De laatste plaat van Battles dateert alweer van 2015, maar de geflipte New Yorkers veroverden met het aanstekelijke ‘La Di Da Di’ wederom de harten van iedereen die van crazy doch catchy songs houdt. Sinds 2003 experimenteert de groep alsof het niets is en gommen ze maniakaal de grenzen tussen genres weg. Live is het met Battles altijd maar de vraag welke kant het op zal gaan, maar immer bizar, mindblowing en een ervaring die nooit twee keer hetzelfde is.

  De gemaskerde ‘outlaw crooner’ Orville Peck kwam op onze radar toen hij in maart met debuut Pony aan kwam daveren. Het album stond hier uren op repeat en we googleden ons suf naar wie de man achter het cowboymasker is. Tevergeefs. Wat we weten: hij komt uit Noord-Amerika. Mac Demarco zit op een rodeostier in één van zijn videoclips. Hij zingt liedjes over de liefde en de eenzaamheid die daarbij komt kijken. Hij maakt poppy country die ons doen denken aan Roy Orbison en Elvis Presley. Hij speelt op 31 oktober zijn allereerste show op Belgische bodem.

  Indoorfestival filter op donderdag 31 oktober in Trix. Tickets & Info: trixonline.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer