Lost Frequencies, Alvaro Soler en Feu! Chatterton naar Brussels Summer Festival

© visit.brussels - Eric Danhie

Brussels Summer Festival - BSF © visit.brussels - Eric Danhier - 2017

Brussels Summer Festival pakt alweer uit met een nieuwe portie namen. Onder andere Belgische dance producer Lost Frequencies, Alvaro Soler en Feu! Chatterton werden toegevoegd aan de line-up die eerder al met onder meer Christine and The Queens, Giorgio Moroder en Hooverphonic gespekt werd. Brussels Summer Festival vindt van 14 tot 18 augustus plaats.

Drie jaar na zijn spraakmakende doortocht op het Brussels Summer Festival komt Lost Frequencies de vlam terug aan de lont leggen met een gloednieuwe liveshow. Felix De Laet -de man achter de artiestennaam- is intussen uitgegroeid tot één van onze grootste ambassadeurs in het internationale dancemilieu. Hij maakte remixen voor -ondermeer- Major Lazer, Justin Bieber en Chainsmokers en scoorde nu al genoeg hits om een mooie Best Of mee te vullen. De single ‘Are You With Me’ werd wereldwijd een classic, en stond ondermeer op één in Oostenrijk en Australië. Lang niet slecht voor een Brussels Ketje dat nog altijd maar vijfentwintig is. Wedden dat hij het festival ook nu weer tot een bruisende discotheek verbouwt?

Onder de taalgrens zijn de vijf Parijse dandy’s die zich verzamelen onder de naam Feu! Chatterton intussen uitgegroeid tot een begrip. Ze blazen een nieuwe wind doorheen de Franse rock door gepeperde ritmes te koppelen aan literaire teksten, en die combinatie af te kruiden met een energieke live-show. Het moet, kortom, van Noir Desir geleden zijn dat er bij onze Zuiderburen nog eens zo’n fantastische band is opgestaan. De goede verstaander weet daarmee genoeg : niet te missen!

Ook van de partij : Alvaro Soler, het Spaanse feestvarken dat met het zonovergoten ‘La Cintura’ -meer dan 155 miljoen keer bekeken op youtube- een monsterhit scoorde, en nu zijn tweede album Mar de Colores komt voorstellen. Uit Frankrijk halen we de veelbelovende Parijse rapper Lonepsi en de spraakmakende S.PRI Noir, die alle gangbare wetmatigheden van de popmuziek onderuit haalt met het verbluffende Masque Blanc.

Het is bekend dat het Brussels Summer Festival elk jaar inzet op Belgische beloftes. Dat doen we ook dit jaar met de Luikse hiphop-sensatie Glauque. In dezelfde categorie: Martha Da’ro, een jonge Belgische met Britse roots die op haar eerste EP Cheap Wine & Paris rap versmelt met soul en funk. Uit La Rochelle hebben we dan weer het electro/trip-hop-duo Dampa geboekt. Ook de avontuurlijke rockgroep Ykons én de jonge zangeres Ozya houden de Belgische driekleur hoog. Want wij sluiten ins graag aan bij wat U ook al lang wist: talent van eigen bodem laat niemand onverschillig.

REEDS BEVESTIGD:
14/08 Christine and The Queens, Eiffel, Sein, Collectif 13, Glauque, Dampa
15/08 Booba, Feu! Chatterton, Caballero & JeanJass, Grand Blanc, Nana Adjoa, Columbine, Pomme, Stuck In The Sound, Martha Da’ro, Ozya
16/08 Giorgio Moroder, Hooverphonic, Manic Street Preachers, Whispering Sons, Gringe, Inüit, S.PRI Noir, Ykons, Lonepsi
17/08 Kyo, The Magician, The Avener (dj set), Vladimir Cauchemar, Suarez, Clou
18/08 Lost Frequencies, Alvaro Soler, Rudimental, Mustii, Blanche, Alice et Moi, Le Manou, Rive, The Pirouettes

Brussels Summer Festival, van 14 tot 18 augustus. Tickets & Info: bsf.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in