Fire Is Gold 2019: Headliners Zwangere Guy en Aya Nakamura zetten Antwerpen in vuur en vlam

© Jonas Van Bouwel

© Jonas Van Bouwel

Fire Is Gold 2019 bereikte met de optredens van headliners Zwangere Guy en Aya Nakamura zijn absolute kookpunt en de organisatie kan met gepaste trots besluiten dat het editie voor de geschiedenisboeken was. De verhuis naar Antwerpen bleek de juiste keuze en met tienduizend bezoekers wist het festival zijn eigen verwachtingen te overtreffen. Die vele urban millenials werden een hele dag geprikkeld met alles dat hun scene zo uniek maakt.

Het belangrijkste eerst; net als bij alle voorgaande edities kunnen de organisatoren van Fire is Gold ook dit jaar zeggen dat alles veilig verlopen is. De hele dag lang heerste er een sfeer van samenhorigheid in het prachtige Middenvijver. Het festival vond voor het eerst zijn thuis in het domein op Linkeroever in Antwerpen en die keuze bleek de juiste. De combinatie van open ruimte en een stuk bos waar de foodtrucks en de Casa Bacardi x Club 808 stage zich bevond, gaf het evenement een gemoedelijk, ongedwongen karakter.

© Lucas Heirbaut
© Lucas Heirbaut

De vele ruimte die er was werd snel na het openen van de deuren opgevuld door de vele urban millenials die deze hoogmis van hun scene niet wilden missen. Fire Is Gold 2019 klokt af op tienduizend bezoekers, wat tweeduizend meer is dan de organisatie verwacht had. Meer dan veertig procent daarvan kwam uit Antwerpen – nog een bewijs dat het festival nu echt zijn thuis gevonden heeft in het epicentrum van de urban scene. Ook opvallend; het merendeel van het publiek was vrouwelijk en de diversiteit heerste en werd omarmd zonder enig probleem. Ten slotte was het ook prachtig om te zien hoe modieus alle aanwezigen waren. Fashion is een van de pijlers van Fire Is Gold en de beste vertegenwoordigers daarvan zijn en blijven de fans. Zij werden op hun wenken bediend met een braids bar waar haar ingevlochten kon worden en een uitgebreide merch market.

© Lucas Heirbaut

Fire Is Gold 2019 blonk ook weer uit op die andere belangrijke pijlers. Op muzikaal vlak zorgden vijftig artiesten verspreid over vier podia voor talloze hoogtepunten. De warmte hield de bezoekers niet tegen om hard te gaan bij acts als Aya Nakamura, Glints en Broederliefde en de benen los te smijten op sets van Black Mamba, Hakimm en J.Roots. Sportievelingen onder de aanwezigen konden deelnemen aan een skate contest met mooie prijzen of hun dance moves bijschaven op workshops van Urban Center Antwerp & Jeny. Voor het eerst waren er op het festival ook ‘talks’, georganiseerd door partner VICE, over relevante onderwerpen zoals drugs en diversiteit.

Na deze uiterst geslaagde editie kan de organisatie niet anders dan uitkijken naar volgend jaar. Op zaterdag 29 augustus 2020 mag Fire Is Gold al voor de vierde keer ingepland worden in de festivalagenda. De locatie blijft domein Middenvijver in Antwerpen.

Volg voor meer