Discover Festivals: Melkrock met o.a. Spinvis en Jaguar Jaguar (11.08)

© Melkrock / JoostVH Photography

© Melkrock / Facebook

De komende weken zetten we iedere week één van de prachtige, kleinere festivals van ons land in de kijker. Deze week is dat het Tieltse Melkrock. De festivalorganisatie maakte deze week hun eerste namen bekend: onder andere Spinvis en Jaguar Jaguar zijn aan de affiche toegevoegd.

Op het immens gezellige recreatiedomein Watewy in Tielt vindt op zondag 11 augustus het ééndagsfestival Melkrock plaats. Vorig jaar stonden onder andere Het Zesde Metaal en Brihang op het podium. Afgelopen donderdag maakte de festivalorganisatie zijn eerste namen voor de volgende editie bekend. Wat ons betreft, een wel erg mooi lijstje.

Spinvis & Jaguar Jaguar 

Spinvis is de nom de plume van de Nederlandse artiest Erik de Jong. Spinvis is bekend van songs als ‘Voor Ik Vergeet’, ‘Bagagedrager’, ‘Oostende’ en ‘Kom Terug’. Op Melkrock speelt Spinvis een set met full band. Jaguar Jaguar bracht met ‘Montoji’ een eerste EP uit in 2018 en wierp hoge ogen in De Afrekening van StuBru met de single ‘So Long’. Jaguar Jaguar speelde dit voorjaar een felgesmaakte en uitverkochte show in de AB Club, wij waren daar alvast bij.

Mooneye, de band rond de West-Vlaamse singer-songwriter Michiel Libberecht, won onlangs De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Met zijn vorige groep Mickey Doyle was de man met de gouden stem twee jaar geleden tevens de winnaar van de tiende editie van de Melkrock Rally. Op Record Store Day 2019 verschijnt de eerder uitgebrachte ‘Mooneye EP’ nu ook op vinyl. Crayon Sun is de nieuwe psych-stoner-blues-band rond Aldo Struyf (Mark Lanegan Band, ex-Millionaire, Creature With The atom Brain) en Big Dave (The Electric Kings). De festivalorganisatie belooft binnenkort meer nieuwe namen.

Melkrock, recreatiedomein Watewy, Tielt op zondag 11 augustus. De ticketverkoop van Melkrock start op 1 mei 2019 om 11u. Meer informatie: melkrock.be

Volg voor meer