Discover Festivals: Gent Jazz Festival zóveel meer dan jazz

Het Gentse Jazz Festival weet jaarlijks de sterkste gevestigde en opkomende jazznamen te programmeren op de Bijlokesite. Dit jaar wist het festival onder andere Yann Tiersen, STUFF. en James Holden & The Animal Spirits te strikken. Het festival is zoveel meer dan de jazz waaraan jij denkt!

Advertentie

Van zaterdag 29 juni tot dinsdag 9 juli vindt het Gent Jazz Festival plaats. Op de Bijlokesite worden traditiegetrouw legendes en talenten verenigd van de jazzmuziek. Deze editie is dat ook niet anders. We geven alvast een klein overzicht.

STUFF., Sting en Gregory Porter

Zo prijkt Franse legende Yann Tiersen op zaterdag 29 juni op de affiche. De onwaarschijnlijk veelzijdige componist weet invloeden van zowel Frédéric Chopin en Erik Satie als Philip Glass en Michael Nyman in zijn muziek te stoppen. Tiersen komt zijn ingenieuze composities en tevens zijn nieuw album voorstellen op Gent Jazz Festival.

Ook van de partij op Gent Jazz Festival is Jasper Steverlinck. Op zondag 30 juli zal hij op de Main Stage aantreden. Je kent de singer-songwriter ongetwijfeld van band Arid. Velen muziekliefhebbers hart zal alvast feller kloppen van zijn fel bejubelde tweede soloplaat ‘Night Prayer’. Op woensdag 3 juli is het de beurt aan STUFF., de band rond drummer Lander Gyselinck: een niet te missen aanrader.

Advertentie

Verder van de partij is de Amerikaanse jazzzanger Gregory Porter. In 2015 zorgde de man voor hét hoogtepunt van Gent Jazz Festival. Dat belooft voor zondag 7 juli. Ook Gentse sensatie Tristan is een niet te missen performance. Deze dag is wel al hopeloos uitverkocht. Ook maandag 8 juli is reeds uitverkocht. Die dag treden onder andere Sting en Jaguar Jaguar op. Het mag duidelijk zijn. Gent Jazz Festival is zóveel meer dan contrabassen, trompetten en saxofoons.

Gent Jazz Festival 2019: 29 juni tot dinsdag 9 juli. Tickets & Info: Gentjazz.com

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in