More

  Deze artiesten moet je zondag zien op Rock Werchter

  Advertentie

  Het jaarlijkse vierdaagse muziekfeest Rock Werchter is weer losgebarsten. Het belooft een bloedhete editie te worden met tropische temperaturen. Wij gidsen je doorheen de line-up op zoek naar verfrissing. Dit zijn de artiesten die je op zondag moet gezien hebben. 

  De Staat (14.00 – 14.40 / Main Stage)

  De doorzetters die op de laatste dag Rock Werchter vroeg op de wei geraken worden beloond met dé meest interessante rockband van Nederland. Wees voorbereid op een cirkeldans aan het einde van het optreden op ‘Witch Doctor’. We zijn er zeker van dat er heel wat interessants zal gebeuren.

  Yungblud (15.10 -16.00 / Main Stage)

  Iets later op de Main Stage staat rebel Yungblud. Op zijn zestiende liet Dominic Harrison aan zijn familie weten dat hij niet langer naar school zou gaan. Gelukkig kwam alles goed. Hij noemt zichzelf een sociaal geëngageerde kunstenaar die de protestliederen van vandaag brengt. Yungblud is hot. Dat wordt ongetwijfeld een eerste vroege feestje.

  Rosalía (17.30 -18.30 / The Barn)

  Als eerste Spaanstalige staat ze in de prestigieuze BBC Sound Of 2019. Je kan haar zowat de Spaanse Dua Lipa noemen. Denk aan catchy pop en urban, sterke beats en sterke beelden. Flamenco voor de moderne tijd. Rosalía danst, zingt, schrijft songs, producet. Single ‘MALAMENTE’ werd door Pitchfork zelf bekroond tot ‘Video van het jaar’. Van Dua Lipa tot Gorillaz, van Billie Eilish tot James Blake. Werkelijk iedereen is fan.

  Balthazar (18.25 -19.25 / Main Stage)

  Na een sabbatperiode met soloprojecten zoals J. Bernardt, Warhaus en Zimmerman is het ‘s lands geroemde vijftal weer terug. Met enkele wissels in de rangen – zo is violiste Patricia Vanneste eervol vervangen door multi-instrumentalist Tijs Delbeke- bewees Balthazar een evolutie doorgemaakt te hebben. Nog nooit was Balthazar zo dansbaar. Komende zomer exclusief te zien op één Belgisch festivalpodium: afspraak aan de Main Stage.

  Muse (22.30 -01.00 / Main Stage)

  Muse is geen onbekende voor Rock Werchter. Ze touren deze zomer met hun Simulation Theory World Tour exclusief langs stadions, maar maken voor Rock Werchter graag een uitzondering. Hun enige festivalshow deze zomer is te zien op Rock Werchter. Misschien wel de laatste kans voor ze te groot zijn voor festivals.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer