More

  Deze artiesten moet je donderdag zien op Rock Werchter

  Advertentie

  Het jaarlijkse vierdaagse muziekfeest Rock Werchter is weer losgebarsten. Het belooft een bloedhete editie te worden met tropische temperaturen. Wij gidsen je doorheen de line-up op zoek naar verfrissing. Dit zijn de artiesten die je op donderdag moet gezien hebben. 

  Zwangere Guy (13.00 – 13.50 / The Barn)

  Het is zowaar dé hotste rapper van het moment. Brusseleir Zwangere Guy krijgt de eer om The Barn voor deze editie te openen. Met zijn debuutalbum ‘Wie is Guy?’ bracht Gorik van Oudheusden één van de strafste Belgische hiphopplaten ooit uit. Dit voorjaar zette hij twee avonden op rij de Ancienne Belgique in vuur en vlam én dat zal hij ongetwijfeld met ‘de schuur’ doen.

  Raleigh Ritchie (17.15 – 18.05 / KluB C)

  Fans van de Amerikaanse serie ‘Game of Thrones’ herkennen deze man ongetwijfeld als Grey Worm. Vijf seizoenen lang – van 3 tot en met 8 – kroop Jacob Anderson in de huid van leider van de Unsullied. Naast acteren heeft Anderson ook een andere passie: zingen. Dat doet hij onder de artiestennaam Raleigh Ritchie. In 2013 tekende de man bij Columbia Records en bracht zijn eerste materiaal uit. Een combinatie van soul en typisch Britse muziek (David Bowie, The Smiths). Na een pauze, in een zoektocht naar tijd om voluit te gaan, is hij weer helemaal terug. We zijn erg benieuwd.

  Charlotte Gainsbourg (19.05 – 20.05 / KluB C)

  Steeds omringd door de allergrootsten debuteerde de Franse zangeres en actrice Charlotte Gainsbourg aan de zijde van haar vader Serge, met het omstreden ‘Lemon Incest’ (1984). Het duurde tot 2006 voor ze zichzelf echt op de kaart zette met ‘5:55’. Met jongste langspeler ‘Rest’ herdenkt ze haar overleden vader en halfzus Kate Berry. Hiervoor kreeg ze hulp van de grootsten, zo werkten Paul McCartney en Guy-Manuel de Homem-Christo (Daft Punk) mee aan de plaat. Deze winter bracht ze reeds een bezoek aan de AB. Voor wie het gemist heeft, kan ditmaal herkansen rond 19 uur in KluB C.

  Bastille (20.20 – 21.50 / Main Stage)

  Hun doorbraak kenden ze met ‘Pompeii’. Het leverde de Britse band in de loop der jaren een passage in de KluB C én op de Main Stage op. Meezingers als ‘Laura Palmer’, ‘Good Grief’ en ‘Happier’ (met Marshmello) zijn al een paar miljard keer gestreamd. De ingrediënten van dat succes: de eindeloze energie van Dan Smith en de hoogst entertainende shows. Dit jaar komen ze op de Main Stage hun derde langspeler ‘Doom Days’ voorstellen.

  Paul Kalkbrenner (21.05 – 22.35 / KluB C)

  Hoeft de Duitse techno-god nog voorgesteld te worden? Kalkbrenner draait ondertussen reeds 20 jaar mee als producer, dj en icoon. Afgelopen jaar liet hij zijn achtste plaat ‘Parts of Life’ op de wereld los. Dour, Tomorrowland en een vol Vorst Nationaal smulden ervan. Kalkbrenner’s knallende bassen beloven de KluB C even om te toveren tot de grootste technotent van het land.

  P!NK (22.40 – 00.30 / Main Stage)

  Het is niet de minst controversiële act. Zo zeggen kwatongen dat P!NK en haar gevolg zorgden voor een magere affiche op donderdag. Gelukkig kwam de festivalorganisatie hieraan tegemoet en dikte de affiche verder aan. Met haar Beautiful Trauma World Tour brengt ze Werchter ongetwijfeld een sterk en grootst popspektakel rond haar zevende studioalbum. Haar talloze hits zouden zomaar even kunnen doen zweven. Voor haar letterlijk dan. Let maar op.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer