BRDCST: deze artiesten moet je dit weekend ontdekken op stadsfestival AB

Dit weekend, van 4 tot 7 april vindt het stadsfestival BRDCST van Brusselse concerttempel Ancienne Belgique plaats. Het festival zet in op muzikale ontdekking. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Wij sommen op wie je dit weekend zeker moet zien.

Charlotte Adigéry / donderdag 04.04 (21.00 – 21.45) / AB Box

Advertentie

De Belgisch-Caraïbische Charlotte Adigéry moet één van de meest veelbelovende artiesten van het moment zijn. Met haar felgesmaakte debuut EP ‘Zandoli’ brengt ze een uitstekende combinatie van R&B en elektronica. Muziekliefhebber kunnen haar stem herkennen van een eerder project: WWWater. Haar werk leverde zelfs een tour met Neneh Cherry door Australië op.

Charlotte Adigéry verfrist ongetwijfeld je donderdagavond. 4 april, 21.00 in de AB Box.

K Á R Y Y N / donderdag 04.04 (22.00 – 22.45) / AB Box

De Amerikaans/Syrisch/Armeense K Á R Y Y N werd door recent lof bedolven door Björk. Imponeren deed ze in 2017 met haar single ‘ALEPPO’. Haar experimentele elektronica weet je ongetwijfeld te betoveren. We zijn zéér benieuwd wat de visual composer voor ons live in petto heeft.

K Á R Y Y N, donderdag 4 april, 22.00 in de AB Box.

The Comet Is Coming / 05.04 (22.00 – 22.30) / AB Box

Advertentie

Een van dé smaakmakers van de hedendaagse vernieuwende jazzgolf is de Londense saxofonist Shabaka Hutchings. Afgelopen jaar gooide hij met zijn ‘Your Queen Is A Reptile’ hoge ogen. Zo nam The Wire hem onder meer op in hun ‘Album Of The Year’-lijstje. We verwachten hem ook een uurtje eerder bij Khalab, bij wie hij op het album ‘Black Noise 2084’ te horen is. Shabaka Hutchings oftewel The Comet Is Coming zet ongetwijfeld je weekend heerlijk in.

The Comet Is Coming, vrijdag 5 april, 22.00 in de AB Box.

Advertentie

 

Blanck Mass / 06.04 (22.30 – 00.00) / AB Club

Voor een stevige portie experimentele elektro moet je zaterdag in de AB Club zijn. De Brit Benjamin John Power, met zijn alter-ego Blanck Mass werd door Pitchfork met zijn ‘World Eater’ gebombardeerd tot ‘Best New Music’. Als Jon Hopkins en Sigur Rós je mee op tour nemen, dan zijn de verwachtingen hooggespannen.

Blanck Mass, zaterdag 6 april, 22.30 in de AB Club.

Whispering Sons / 07.04 (21.30 – 23.00) / AB Box

Met hun ‘Image’ tekende de Limburgse post-punk band Whispering Sons voor één van de beste Belgische albums van 2018. Hun muziek werd zelfs opgemerkt door Raf Simons, wat hun een optreden op de Paris Fashion Week – in gezelschap van Frank Ocean en Naomi Campbell – opleverde.

Whispering Sons, zondag 7 april, 21.30 in de AB Box.

BRDCST 2019 van 4 april tot en met 7 april in de Ancienne Belgique. Tickets & Info: abconcerts.be

Lees ook:

 

 

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in