More

  © Antje Meiresonne

  Feng Suave (+ Tommy Newport) in Ancienne Belgique, AB Club: Feel Good over vleesetende planten

  -

  De Nederlandse band Feng Suave stond gisteren met hun goed klinkende slackerpop en smooth, zwoele neo-soul voor het eerst in België én dan nog wel in Ancienne Belgique’s AB Club. Wij waren samen met een honderdtal anderen, getuige van een sterke performance. 

  Voordat Feng Suave hun muziek op ons mocht loslaten was het de beurt aan Tommy Newport. De jonge Amerikaan bracht een fijne mix van relaxte bedroom pop en indie rock. Newport werd op het podium door zijn plaatjesdraaier vergezeld, waarboven hij live gitaar speelde. We zagen een knusse performance, waar vooral zijn aangename stemtimbre bij ons bleef hangen. Hoogtepuntje was – wat ons betreft – het welgemaakte ‘Mr. Angel’.

  © Antje Meiresonne
  © Antje Meiresonne
  © Antje Meiresonne

  Feel Good over vleesetende planten

  Het Amsterdamse, Utrechtse duo bestaande uit Daniel de Jong en Daniel Leonard Elvis, oftewel Feng Suave maakte stipt om eenentwintig uur zijn intrede in een aardig gevulde AB Club. Het duo werd op het podium bijgestaan door drie extra leden. Met nog maar één EP op zak, kon het niet anders dat we een heel aantal onuitgebrachte tracks te horen gingen krijgen. Desondanks herkenden we het feel good – trouwens met prachtige falsetto gebrachte – ‘Venus Flytrap’. Een waanzinnig ontspannen, zonnige, dromerige song. Toch wat dubbel, als je weet dat het nummer over vleesetende planten gaat, zo leerde Daniel ons.

  Dat de Nederlanders oprecht blij leken met hun show in Brussel, bevestigden ze meermaals. Ook Franstaligen kwamen aan hun trekken: zo sloop af en toe een zinnetje Frans in de bindteksten. Verder in de set hoorden we het heerlijke ‘Honey, There’s No Time’. ‘Noche Oscura’ begon dan weer rustig, maar barstte los in een explosie van snaren. Tenslotte herkenden we ook het briljante ‘Sink Into The Floor’. De single waarmee de heren hun eerste doorbraak kenden, zo weten ze er ondertussen zo’n 5 miljoen streams mee te verzilveren.

  © Antje Meiresonne
  © Antje Meiresonne

  Desondanks dat we een heel aantal onbekende songs te horen kregen, hadden de heren ons steeds meteen mee. Dat de Nederlanders met plezier en humor speelde, kon AB trouwens aan de lijve ondervinden. Zo kreeg het aanwezige publiek een geïmproviseerde Hans Teeuwen imitatie voorgeschoteld. Heerlijk! Zelden hebben we tijdens een concert zo hard gelachen. Ga Feng Suave zeker ontdekken, wat ons betreft een echte aanrader. We kwamen er helemaal ontspannen van terug!

  © Antje Meiresonne
  © Antje Meiresonne
  © Antje Meiresonne
  © Antje Meiresonne

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Desondanks dat we een heel aantal onbekende songs te horen kregen, hadden de heren ons steeds meteen mee. Ga Feng Suave zeker ontdekken, wat ons betreft een echte aanrader. We kwamen er helemaal ontspannen van terug!Feng Suave (+ Tommy Newport) in Ancienne Belgique, AB Club: Feel Good over vleesetende planten