More

  SEAT stelt nieuwe generatie Leon (2020) voor: zo ziet het neefje van de Volkswagen Golf eruit

  Advertentie

  -

  De Spaanse autobouwer SEAT heeft vandaag zijn nieuwe generatie SEAT Leon voorgesteld. Het voertuig kreeg een sterk geëvolueerd design met als eyecatcher een lichtstrip op de achterkant van het voertuig.

  SEAT heeft vandaag in de fabriek van Martorell de volledig nieuwe SEAT Leon voorgesteld, een voertuig dat het compacte segment nieuw leven inblaast. Het bedrijf heeft meer dan 1,1 miljard euro geïnvesteerd om voertuigen op de markt te brengen met efficiëntere motoren, een hoger connectiviteitsniveau en rijhulpsystemen, een zeer dynamisch design en nog meer in het oog springende looks.

  De volledig nieuwe SEAT Leon heeft in vergelijking met zijn voorganger een sterk geëvolueerd design: zijn vernieuwde designtaal voor het koetswerk en het interieur geven hem een sterk karakter dat nog wordt versterkt door zijn verbeterde algemene proporties, zijn meer vastberaden front en meer soepele lijnen. De volledig nieuwe Leon licht de weg uit in zijn segment met een reeks innovatieve lichttechnologieën zoals een sfeerverlichting in het hele interieur, een lichtstrip over de hele breedte van de achterkant, dynamische richtingaanwijzers, full-ledkoplampen en verwelkomingslichten.

  © SEAT

  Toekomstgericht

  De nieuwe generatie van de SEAT Leon staat op het MQB Evo-platform, van de Volkswagen-groep. Met de voorspellende adaptieve snelheidsregelaar, Emergency Assist 3.0, Travel Assist en Side en Exit Assist combineert de volgende generatie van de Leon een paar van de meest geavanceerde rijhulpsystemen om optimale bescherming te bieden bij elk scenario, waardoor de volledig nieuwe Leon de veiligste auto van het merk is.

  De volledig nieuwe Leon is SEATs eerste volledig geconnecteerde model: connectiviteit aan boord (Full Link met Android Auto en draadloze CarPlay, online functies en diensten) en buiten de auto (SEAT CONNECT).

  © SEAT

  Ook aardgas en hybride

  De vierde generatie van de Leon vergroot de efficiëntie van het gamma met geavanceerde aandrijflijnen: benzine (TSI), diesel (TDI), gecomprimeerd aardgas (TGI), mildhybride (eTSI) en plug-inhybride (eHybrid) opties zijn verkrijgbaar.

  Investering van 1,1 miljard

  “De SEAT Leon is ons best verkopende model en we willen zijn geweldig parcours verderzetten. Daarvoor investeert SEAT meer dan 1,1 miljard euro in de volledig nieuwe SEAT Leon, voornamelijk in de ontwikkeling van het voertuig en in de verbetering van de productiefaciliteiten”, zegt Carsten Isensee, SEATs waarnemend voorzitter en tevens vicevoorzitter voor Finance en IT. “2019 is voor het bedrijf een recordjaar geweest. We hebben meer dan 570.000 wagens verkocht, het hoogste aantal in onze 70-jarige geschiedenis. We kenden ook de beste productiecijfers ooit want we hebben in Martorell meer dan 500.000 wagens geproduceerd. Een fantastische basis om 2020 te starten”, voegt Isensee eraan toe. De nieuwe SEAT Leon is ontworpen, ontwikkeld en wordt gemaakt in Barcelona (Martorell).

  © SEAT
   
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer