‘FAROEK’ gaat vanavond achter de schermen bij opsporingsdienst FAST: jacht op voortvluchtige criminelen

© VTM

© VTM

Faroek Özgünes gaat vanavond op bezoek bij het FAST, dat is de dienst die jacht maakt op voortvluchtige criminelen. Verder in ‘FAROEK’ een oproep naar getuigen na een aanranding van een 24-jarige vrouw uit Turnhout. Vanavond, dinsdag 11 december 2019, om 21.50 bij VTM

Het FAST, het Fugitive Active Search Team van de federale politie, maakt al twintig jaar jacht op voortvluchtige criminelen. De meeste van hen zijn veroordeeld en zijn gevlucht om hun straf te ontlopen. Presentator Faroek Özgünes volgt het FAST achter de schermen, onder andere wanneer ze een voortvluchtige Pool oppakken die in Antwerpen ondergedoken leeft. Het is vaak dankzij een tip uit de omgeving van een voortvluchtige, dat de speurders hem of haar op het spoor komen. Daarom roept het FAST ook de hulp van de kijkers in.

© VTM

Daarnaast is er ook de case van een 24-jarige vrouw in Turnhout die aangerand is in de toiletten van een café. Het was de cafébaas zelf die naar de politie stapte, toen hij de bewakingsbeelden van de aanranding zag. Het slachtoffer getuigt in FAROEK over wat er gebeurd is en hoopt dat iemand de dader herkent.

Verder in FAROEK:

Een oma uit Aarschot en haar kleindochter van 14 worden overvallen in het station van Schaarbeek.

Een oplichtster spreekt een bejaarde dame aan in een supermarkt in Kraainem. Ze maakt haar schaamteloos leugens wijs en steelt 300 euro.

En een nachtwinkel in Gent is tweemaal op korte tijd overvallen, vermoedelijk door dezelfde dader.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in