More

  Fans van ‘Stranger Things’ zullen nog een tijd moeten wachten op nieuw seizoen

  © Netflix

  Fans van ‘Stranger Things’ zullen nog een tijd moeten wachten op nieuw seizoen

  -

  Het wordt nog even wachten op het nieuwe seizoen van Stranger Things, dat maakte acteur Finn Wolfhard bekend. Pas in 2022 zou het vierde seizoen naar Netflix komen. 

  Fans van Stranger Things zullen nog even langer moeten wachten op het vervolg van de reeks, dat maakte acteur Finn Wolfhard bekend tijdens een gesprek met fans. Zo zou de reeks pas in 2022 op het scherm komen. De opnames van Stranger Things 4 hebben door de pandemie een lange tijd stilgelegen. Zo was de productie initieel gepland voor 2020, maar dat werd maandenlang uitgesteld.

  Acteur Gaten Matarazzo vertelde eerder al aan People dat Stranger Things 4 in februari 2020 in productie ging, maar dat de opnames pas in november hervat werden. Volgens Matarazzo duren de opnames langer dan gewoonlijk. Dat belooft, want productie van de reeks duurt gemiddeld gezien al vrij lang. Zo werd het derde seizoen tussen eind april 2018 en midden november 2018 gefilmd. Het lijkt – gezien de bijkomende COVID-maatregelen – dan ook onwaarschijnlijk dat het volledige vierde seizoen ondertussen al ingeblikt is.

  Hopper in Rusland?

  Het is ondertussen van de zomer van 2019 geleden dat het derde seizoen van Stranger Things te zien was op Netflix. Dat leek te eindigen met de dood van politiebaas Jim Hopper bij het sluiten van het portaal. In een teaser die we begin 2020 te zien kregen, blijkt Hopper nog in leven, hetzij in een strafkamp in Rusland.

  De vertraging zorgt vermoedelijk ook voor kopzorgen bij de scenaristen, aangezien de reeks grotendeels rond een aantal jonge hoofdpersonages draait. Naarmate de tijd vordert, zullen zij er uiteraard ook een pak ouder uitzien dan bij de release in 2019. Vermoedelijk wordt dat opgelost met een flinke tijdssprong.

  Veel vertraging voor Netflix

  Voor Netflix zal de vertraagde productie ook als een opdoffer komen. Het vierde seizoen was namelijk voor dit jaar gepland. Ook tal van andere producties hebben te maken met vertragingen. Al verwacht de streamingdienst dat een aantal titels, zoals La Casa de Papel, You en The Witcher in het najaar klaar zijn voor release.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer