More

  ‘Familie’ start met opnames vanaf 2 juni: acteurs gaan in ‘circle of trust’ en aangepast scenario

  -

  Het is al een tijdje stil in de AED studio’s in Lint bij ‘Familie’. Daar komt vanaf 2 juni verandering in, dan starten de opnames opnieuw op. Ze zullen daarbij gebruik maken van de ‘circle of trust’, waarbij twee acteurs in elkaars ‘bubbel’ toegelaten worden. De reeks komt pas na de zomer opnieuw op het scherm.

  Het huidig seizoen van ‘Familie’ werd eind april door het coronavirus abrupt stopgezet. De opnames werden sinds het begin van de lockdown, midden maart, stilgezet. Sindsdien was het voor cast en crew uitkijken naar de heropstart van de opnames. Begin juni is het zover: dan starten de opnames van Familie opnieuw op in de studio’s in Lint.

  Circle of trust en aangepast scenario

  De afgelopen weken heeft de crew van de soap een plan uitgewerkt om de opnames veilig te laten verlopen. Het idee rond de ‘circle of trust’ maakt daar deel van uit en houdt in dat bepaalde acteurs 1 collega opnemen in hun ‘bubbel’ om zo, wanneer een specifieke scène dat vraagt, fysiek contact te maken. Creative producer Wim Feyaerts legt uit: “Familie is in de eerste plaats een ontspannende dagelijkse serie die mensen samenbrengt en verbindt. Laat dat nu net een heikel punt zijn in de huidige coronatijd. Vele koppels in Familie worden door onze kijkers aanzien als echte koppels en dat gevoel willen we natuurlijk graag behouden.”

  Bij acteurs voor wie dit niet geldt, blijft social distancing van kracht en gebeuren de opnames op 1,5 meter afstand. De methode zal in eerste instantie gebruikt worden voor de koppels in Familie, zoals Véronique & Lars (Sandrine André & Kürt Rogiers) en Mieke & Niko (Caroline Maes & Jo Hens). “Fysiek contact is daarbij moeilijk weg te denken. Met ons idee rond de ‘circle of trust’ denken we daar een gepaste oplossing voor te hebben. Een aantal specifieke acteurs die in de reeks een koppel vormen en daarbij nauw contact hebben met elkaar engageren zich om hun ‘bubbel’ van gezinsleden thuis uit te breiden met 1 collega-acteur”, zegt Feyaerts.

  Acteurs Caroline Maes & Jo Hens zullen in elkaars ‘bubbel’ terechtkomen / © VTM

  Voor de uitwerking van het plan konden de makers rekenen op de steun van de cast en viroloog Marc Van Rast, die groen licht gaf. “Ook in de fictiesector zoekt men creatieve oplossingen om in deze moeilijke omstandigheden toch veilig te kunnen werken. Wanneer acteurs van Familie die in de soap een koppel spelen in overleg met hun respectievelijke gezinnen elkaar opnemen in hun bubbel, dan worden zij allemaal nog een beetje meer familie van elkaar“, aldus Van Ranst.

  De scenario’s werden de afgelopen weken ook onder de loep genomen, om ze ‘coronaproof’ te maken. Bepaalde scènes werden indien nodig herschreven of aangepast volgens social distancing. De tijdsbepalingen werden ook geschrapt of aangepast, zo zal de reeks opnieuw gelijktijdig met de realiteit lopen. Zo zullen we rond Kerstmis wel degelijk kerstbomen in het decor zien. Het nieuwe seizoen zal op het scherm te zien zijn na de zomer.

  Check de aangepaste generiek ‘Als We Weer Samen Zijn’

  BronVTM
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie