More

  ‘Familie’ nam vanavond afscheid van Peter en Marie-Rose

  © VTM

  ‘Familie’ nam vanavond afscheid van Peter en Marie-Rose

  -

  Familie nam maandagavond afscheid van Gunther Levi en Martine Jonckheere. Hun personages Peter Van den Bossche en Marie-Rose De Putter kwamen om in een woningbrand.

  Het was al een tijdje bekend dat Gunther Levi en Martine Jonckheere VTM-soap Familie gingen verlaten. Maandagavond zagen we hoe hun personages aan hun einde kwamen. Vlak voor het weekend zagen we nog hoe Peter een brand in zijn woning ontdekte. Hij kon op het nippertje zijn zoon Victor redden, maar wanneer hij voor zijn moeder Marie-Rose opnieuw naar binnen ging, werd hij zelf slachtoffer van de sterke rookontwikkeling.

  In de aflevering van maandag werden hun beide lichamen naar buiten gedragen, maar voor Marie-Rose kwam alle hulp te laat. Even later bezweek ook Peter aan zijn verwondingen. Met de ontwikkelingen kwamen beide personages definitief om het leven. Dat betekent dat Gunther Levi en Martine Jonckheere niet meer naar Familie zullen terugkeren. Beide castleden zijn al meer dan 20 jaar te zien in de Vlaamse huiskamers als hun alter ego’s Peter en Marie-Rose. Gunther speelde al sinds 1999 in Familie. Martine Jonckheere speelde – met enkele breaks – sinds 1991 in de reeks.

  Special effects

  Gunther en Martine verlaten Familie dus op spectaculaire wijze, met scènes die tot stand kwamen dankzij heel wat special effects. “Productioneel waren deze scènes een grote uitdaging”, licht creative producer Wim Feyaerts toe. “Aan de vlammenzee op beeld kwam immers geen enkel vonkje echt vuur aan te pas. Daarvoor hebben we gebruik gemaakt van special effects. Op de set gebruikten we lichteffecten en rook. Daarna hebben we met computeranimatie de vlammenzee eraan toegevoegd. Alle respect voor Gunther en Martine die zo diep gegaan zijn om deze scènes geloofwaardig neer te zetten. Daar kunnen we hen niet genoeg voor bedanken. In een langlopende reeks als Familie moet je de kijker af en toe naar de keel durven grijpen met een onverwachte plotwending. Met dit verhaal hebben we midden in het seizoen voor een ongeziene spanningsinjectie gezorgd die nog heel wat naweeën zal hebben.”

  Bekijk deze beelden van achter de schermen

  © VTM
  © VTM
  © VTM
  © VTM
  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer