More

  © Joost Joossen / VRT

  Familie-acteur Aaron Blommaert wordt MNM-dj: “Ik werk liever de hele week dan een paar dagen”

  -

  Vanaf dinsdag 9 maart kan je op MNM luisteren naar de stem van Familie-acteur Aaron Blommaert. Hij zal het avondblok tussen 22 en 24 uur voor zijn rekening nemen. Wij hadden een gesprek met de kersverse MNM-dj over zijn bezigheden, COVID-19 en Aalst Carnaval.

  Er komen drukke tijden aan voor jong talent Aaron Blommaert. De achttienjarige acteur speelt in de VTM-soap Familie Raven, de zoon van Lars. De Aalstenaar is ook muzikaal actief met boysband BOBBY. Binnenkort komt daar dus nog een derde project bij: MNM Late Night presenteren.

  Is Aaron daarnaast nog student? Voorlopig niet. “Ik zei eens in een interview dat ik Geschiedenis zou studeren aan de Universiteit Gent, maar ik heb me de dag voor de start van het academiejaar uitgeschreven. Het zou te druk geworden zijn in mijn agenda”, legt Aaron uit. “Maar ik overweeg zeker om alsnog te gaan studeren. Geschiedenis is een optie, maar muziek of theater kan evengoed.”

  Jeugddroom

  Binnenkort presenteer je de late avond op MNM. Hoe zijn ze bij jou terechtgekomen?

  “Eigenlijk ben ik bij hen terechtgekomen. MNM heeft de gewoonte om Talentendagen te organiseren voor jong radio- en onlinetalent. Eenmaal ik voorbij de sollicitaties was, kreeg ik een opleiding van de VRT. Ik heb die kans met beide handen gegrepen. De voorbije maanden heb ik hard gewerkt om alles onder de knie te krijgen, tot ik het aanbod kreeg om MNM-dj te worden. Uiteraard zei ik ja!”

  Is het altijd een droom van je geweest om radio te maken?

  “Ja. De mensen naar wie ik opkijk, zoals Peter Van de Veire, maken zo’n geweldige radioshows met leuke gasten en fijne onderwerpen. MNM is daarenboven echt gericht op jongeren. Ik wil altijd doen wat de mensen doen naar wie ik opkijk. Daarom wou ik vroeger altijd Spider-Man zijn.” (lacht)

  Wat mogen de luisteraars verwachten van je show?

  “Ik hoop vooral dat ze niet te veel verwachten! Ik moet echt nog radioervaring opdoen. Op het late uur luisteren er twee soorten mensen: zij die graag naar de radio luisteren en zij die aan de nachtshift beginnen. Het zijn speciale uren wat interactie betreft, en het is net voor de interactie dat ik het doe. Ik hoop vooral dat ze niet verwachten dat ik een Peter Van de Veire Ochtendshow ga maken, want dat is nog heel ver weg!” (lacht)

  Zal de combinatie lukken met Familie en BOBBY?

  “Net door het late uur lukt het. Ik ben iemand die niet veel slaap nodig heeft. Ik werk liever de hele week dan een paar dagen. Als ik een dag thuiszit, voel ik een drang om te schrijven, te sporten of iets uit te werken. Ik word snel onrustig. Gelukkig ben ik zowel een avond- als een ochtendmens. Ik ben al eens langer dan dertig uur wakker gebleven en ik kan van zes uur ’s avonds tot zes uur ’s ochtends uitgaan. Ik ben dan wel moe, maar ik kan er goed tegen vechten. Vermoeidheid wakkert net de lust in me aan om bezig te blijven.”

  Ga je zelf de techniek doen?

  “Ja. Dat vond ik in het begin het spannendste aspect. Zo moet je er rekening mee houden dat het nieuws automatisch begint te lopen op 59 minuten en 38 seconden. Het is ongelofelijk spannend om dat altijd te halen, al zou het zonder ook maar saai zijn. Nu zit ik in nog een fase waar nog niet alles perfect lukt, maar het is juist leuk om eraan te werken. Bij acteren geldt dat ook: zodra alle verhalen zijn uitverteld en je het personage volledig gevonden hebt, is het niet meer tof om te spelen.

  Hoe ging je eerste proefopname?

  “Als ik die nu bekijk, zou ik mezelf uitlachen. Je zoekt heel hard naar je eigen stem. Ik ben daarnaast nog bezig om mijn uitspraak te verbeteren, om bepaalde mankementjes weg te werken. Ook de techniek was nog niet geweldig.”

  Harry Styles

  Naar welke muziek luister je graag?

  “Dat is heel gek om te zeggen, maar naar MNM-muziek. Daarnaast hou ik van rock- en pophits en indiepop. Denk maar aan Harry Styles, Shawn Mendes en Lewis Capaldi. Veel van die genres zijn ondergewaardeerd bij bijvoorbeeld een StuBru-publiek. Het zijn nochtans getalenteerde mensen die sterke songs maken. Hun muziek is catchy en net daarom vinden veel mensen hen goed. Dat is de kracht van muziek.”

  Wat is je favoriete nummer aller tijden?

  “Ik ben iemand die heel hard in het moment leeft, dus ik spring van song op song. Als ik naar mijn Spotify kijk, dan is mijn huidige favoriet Golden van Harry Styles.”

  (Lees verder onder de video)

  Hoe loopt het nu met BOBBY?

  “BOBBY zit even in de koelkast. We hopen dat we aankomende zomer de kans krijgen om opnieuw op het podium te staan en onze fans te zien. Al vrees ik ervoor dat we niet veel zullen kunnen doen. De zomer van 2021 en het najaar zullen heel bepalend zijn voor BOBBY. Wat de toekomst ook brengt, ik zal altijd muziek blijven maken. Dat heb ik aan mezelf beloofd.”

  Wat staat Raven te wachten in Familie?

  “We werken momenteel richting de seizoensfinale en die wordt echt cool. Ik vind ‘m zelfs eng. Toen ik het script las, had ik er echt een goed gevoel bij. Het tempo en de spanning zitten perfect.”

  Hoeveel maanden zitten jullie voor op schema?

  “Dat verschilt. Toen de opnames in de zomer opnieuw van start gingen, was het een race tegen de klok. Dat is nu niet meer zo. Momenteel lopen we ongeveer anderhalve maand voor op uitzending.”

  Feestbeest

  We hebben een moeilijk jaar achter de rug. Hoe heb je de impact gevoeld op werkvlak?

  “Het was lastig. In de eerste coronaperiode had ik heel weinig omhanden, want de opnames van Familie lagen volledig stil. Van de zomer tot nu hebben we altijd goede draaidagen gehad, zonder besmettingen. Dat betekent dat we erg coronaproof draaien, wat uiteraard wel op de hele crew weegt. Het is lastig om een geloofwaardig verhaal te vertellen over Vlaamse gezinnen zonder elkaar te mogen aanraken. We doen wat we kunnen.”

  En hoe heb je het op persoonlijk vlak beleefd?

  “Zo’n twee maanden geleden werd alles me te veel. Ik was moe terwijl ik helemaal niet veel deed. Eenmaal je alle dagen weinig doet, zit je in een spiraal en raak je ook sneller moe. Ik heb dan stilaan de draad weer opgepikt: ik ben opnieuw gaan sporten en meer dingen gaan ondernemen. Nu stel ik het relatief goed, zeker in vergelijking met mijn studerende leeftijdsgenoten. Ik vind het ook niet erg om toe te geven dat het moeilijk ging; dat is meer dan normaal in deze periode.”

  Ben je strikt met de coronaregels?

  “Dat moet wel. Ik ben eigenlijk heel strikt. Ik ben pas een paar weken geleden weer gaan wandelen met vrienden. Ik heb een zekere verantwoordelijkheid ten opzichte van MNM en de productie van Familie. Het zou niet fijn zijn om daar een virus binnen te brengen. Er hangt veel van af.”

  Hoe kijk je naar de gebeurtenissen in Gent en Leuven? Plotseling gingen heel wat studenten daar samenhokken op onder andere het Sint-Pietersplein.

  “Ik snap de frustratie, al kan ik er zelf moeilijk een oordeel over vellen. Ik ben op dit moment geen student en heb heel wat te doen. Het is voor iedereen moeilijk, maar je bent ook maar een keer achttien. Ik kan begrijpen dat het na een tijd vervelend wordt om maar met drie vrienden buiten te mogen afspreken. Toegegeven, het coronanieuws laat me op dit moment best koud. Ik volg het niet meer zo hard als in het begin. Ik weet wat er speelt, maar ik zit niet meer elke avond naar het journaal te kijken zoals bij de eerste lockdown. Dat werkte deprimerend.”

  Ben je zelf een feestbeest?

  “Toch wel. Ik ben van Aalst, dus feestvieren zit een beetje in mijn bloed. (lacht) In het middelbaar gingen we na schooltijd meteen op café. Wij kwamen de school uit, moesten twee stappen zetten en we waren er al. Enkel in Aalst kan je een café vlak naast de school vinden. Zodra het kan en mag, komt het feestbeest in me weer los. Eentje is geentje, zou ik zeggen!”

  Er is geen Aalst Carnaval dit jaar. Ben je daar normaal gesproken te vinden?

  “Ik ga al naar carnaval sinds mijn zestiende; toen mocht ik van mijn ouders voor de eerste keer gaan. Sindsdien is de liefde erg groot. Mijn vrienden blijven dan ook slapen. Het is niet zo dat ik in een carnavalsgroep zit of dat we marginaal zijn, maar we gooien wel alle remmen los in die drie dagen. We hebben een geweldige tijd.”

  Kan je Aalsters praten?

  “Ik kan met mijn vrienden wel plat praten, ja. (lacht) Zeker op carnaval is het de norm om Oilsjters te praten. Ik begrijp waarom veel mensen ons dialect lelijk vinden, maar ik snap ook de mensen die het heel mooi vinden. Ik ben alleszins trots op het kleine beetje Aalsters dat ik kan, want het is jammer dat er zo veel dialecten verloren gaan.”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie