More

  F1 kijken Nederland en België 2022: Hier kan je de GP Australië (gratis) bekijken

  Advertentie

  -

  De Formule 1 maakt dit weekend zijn terugkeer op Australische bodem. De laatste race in Australië dateert van 2019. Hier kan je de GP van Australië gratis bekijken.

  Door de coronapandemie kon Australië geen F1-race organiseren. Gelukkig komt daar dit weekend verandering in, want de Formule 1 trekt dit weekend naar het Albert Park Circuit in Melbourne voor de GP van Australië. De vorige race in Jeddah werd gewonnen door Max Verstappen. In Bahrein ging Leclerc met de winst lopen. Het belooft dit weekend dan ook opnieuw een strijd te worden tussen de tweetopcoureurs. Een nieuwigheid is ook dat het circuit van Albert Park flink werd vernieuwd. Zo zijn een aantal bochten aangepast, wat het inhalen zou moeten vergemakkelijken. In het verleden bleek dat te moeilijk.

  Om de race te bekijken zal je dit weekend vroeg uit de veren moeten, want de race in Australië start op zondag 10 april om 7 uur ’s ochtend (Belgische tijd). De kwalificaties starten op zaterdag 9 april om 8 uur (Belgische tijd).

  Gratis in Nederland

  Hoe kan je Formule 1 bekijken in Nederland? Sinds dit seizoen kan je terecht bij Viaplay. Bij de streamingdienst kan je alle races, kwalificaties en trainingen bekijken. Een alternatief voor Viaplay is F1 TV Pro. De officiële streamingdienst van de Formule 1 is een aanrader en geeft je toegang tot een heleboel extra’s, zoals de camera’s aan boord en de teamradio’s. Uiteraard kan je ook alles wat zich op de baan afspeelt live volgen.

  Een jaarabonnement op F1 TV Pro kost 64,99 euro. Dat is 5,41 euro per maand. Je kan ook kiezen voor een maandabonnement, maar dan betaal je 7,99 euro per maand.

  Gratis in België

  Woon je in België of kan je de Belgische televisie ontvangen? Dan heb je geluk, want op RTBF kan je de race volgen. Je doet dat specifieker op het kanaal van Tipik. Zowel de race op zondag, als de kwalificaties op zaterdag zijn te bekijken. Ook via betaalzenders kan je F1 bekijken. In België moet je daarvoor een Play Sports-abonnement afsluiten bij Telenet. In Nederland kan je terecht bij streamingdienst Viaplay.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer