Examens overleven? (+WK tips)

Met onze tips slaag je gegarandeerd op je examens! Misschien dan toch.

Het wereldkampioenschap voetbal is net begonnen. Enkele weken lang uren voetbal op televisie. Voor de meesten zijn ook de examens begonnen. Valt het te combineren? Zijn er tips om de stomste weken van het jaar te overleven? Lees het hier.

1Plannen en ontspanning

Een WK en examens? Dat betekent plannen, een WK wedstrijd kan de perfecte ontspanning zijn. Bekijk dus af en toe een wedstrijd (zeker die van de Belgen), maar bekijk ze niet allemaal.

Probeer de wedstrijden die je wilt bekijken op voorhand in te plannen, zodat je ruim de tijd hebt om de nodige leerstof te studeren, maar toch ook de tijd hebt om een wedstrijd te bekijken. Wij stelden alvast een schema op:

  • Vrijdag: 20u / Portugal – Spanje
  • Zaterdag: 12u / Frankrijk – Australië
  • Zondag: 17u / Duitsland – Mexico of 20u / Brazilië – Zwitserland
  • Maandag: 17u / België – Panama

Een tip: zet ook de meldingen op je smartphone af, zodat je niet hele tijd gestoord wordt door apps.

via GIPHY

2Leer het verschil tussen lezen en leren

Lezen is iets verschillend dan lezen. Probeer tijdens het studeren zoveel mogelijk te memoriseren en niet te lezen, zodat je door kan naar de volgende pagina. Fluoriseren kan helpen om het examen te herhalen. Verspil echter je tijd niet aan eindeloos fluoriseren, toch niet als je er geen tijd meer voor hebt. Beter is om echt te memoriseren.

via GIPHY

3Herhalen, herhalen, herhalen

Herhalen helpt! Als je net aan het studeren begonnen bent, is het uiteraard te laat om je leerstof meermaals te herhalen. Probeer wel minstens je leerstof twee keer te bekijken. Herhaal desnoods tot vlak voor het examen. Alle beetjes helpen.

via GIPHY

4Ondervraag jezelf

Een hoofdstuk afwerken en jezelf vragen stellen over bepaalde onderdelen helpt enorm. Probeer in je hoofd een schema te maken, met de links tussen de verschillende hoofdstukken en onderdelen. Tijdens het studeren kan het helpen om vragen die in je opkomen te noteren en aan het einde van het hoofdstuk te beantwoorden of te herhalen.

via GIPHY

5Slapen maar!

Slaap is heilig, zowel tijdens het jaar, als tijdens de examens. Je hersenen hebben tijd nodig om de leerstof te verwerken. Probeer steeds minstens zes uur te slapen.

via GIPHY

Hopelijk helpen deze tips om jouw examens, als het WK voetbal te overleven. Veel succes! Nood aan ontspanning? Stuur een berichtje naar de Examenduivel via de Facebookpagina van dagelijksvanalles.be (hieronder).

https://www.facebook.com/dailyvanalles/photos/a.1300677333334465.1073741828.1268196073249258/1674503205951874/?type=3&theater

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in