More

  Maak kennis met EUT en hun “Bad Sweet Pony”

  Advertentie

  -

  Catchy pop met een knipoog naar de jaren ’90, dat is EUT. De Amsterdamse band werkt aan een eerste album, maar geeft met hun single “Bad Sweet Pony” al een heerlijk voorproefje van aankomend werk. 

  Nederland heeft naast dat “Zoutelande” nog vele andere parels. Een ervan is de Amsterdamse band EUT (genoemd naar het koosnaampje van zangeres Megan de Klerk). Het vijftal heeft elkaar leren kennen op het Amsterdamse conservatorium, waarna ze postpop zijn beginnen maken.

  © EUT

  De band met invloeden van Pixies, Yeah Yeah Yeahs, Blur, Weezer, Hole, Wilco en Beck is afgelopen jaar bekroond tot 3FM Talent (muziekprijs van Nederlandse tegenhanger van Studio Brussel). Op Eurosonic Noorderslag werden ze nog beschreven als “een genot om naar te kijken en te luisteren”.

  “Bad Sweet Pony”

  Popsongs over jeugdigheid en volwassen worden, overgoten met een rijk pak 90’s-sounds. Zo is ook “Bad Sweet Pony”, let bijvoorbeeld maar eens op de vocale effecten op het einde van het nummer. O ja, de videoclip zit vol met slechte chromakey beelden en pony’s, net zoals het hoort. Wij hebben alvast onze zomer-, en festival-soundtrack gevonden. Uitkijken maar naar dat eerste album, wij zijn benieuwd.

  De band tourt de komende maanden door Nederland. België is voorlopig nog niet aan de beurt, al zal dat niet lang meer duren. Meer informatie & tourdata: www.thewordiseut.com

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer