More

  Eurovision 2024: Joost Klein zal niet deelnemen aan finale Songfestival

  Advertentie

  -

  Joost Klein zal niet deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2024. Dat maakt de EBU bekend. “Het zou niet gepast zijn om hem te laten deelnemen.”

  De Nederlandse inzending Joost Klein zal niet deelnemen aan de finale van het Songfestival. Dat maakt de EBU zaterdag bekend. “De Nederlandse artiest Joost Klein zal niet deelnemen aan de Grote Finale van het Eurovisiesongfestival.”

  “De Zweedse politie heeft een klacht onderzocht die een vrouwelijk lid van de productieploeg heeft ingediend na een incident na zijn optreden in de halve finale van donderdagavond”, schrijft de EBU. “Terwijl de juridische procedure gaande is, zou het niet gepast zijn voor hem om verder deel te nemen aan het Songfestival.”

  Volgens de EBU zou er geen sprake zijn van een incident met een andere artiest of delegatie. Verschillende media maakten melding van een eventueel incident met Israël, maar dat zou dus niet kloppen.

  “We hanteren een nultolerantiebeleid ten aanzien van ongepast gedrag tijdens ons evenement en zetten ons in voor een veilige werkomgeving voor alle medewerkers van het Songfestival. In het licht hiervan wordt het gedrag van Joost Klein ten opzichte van een teamlid als een schending van de wedstrijdregels beschouwd.”

  NPO: ‘Ingrijpende beslissing’

  De diskwalificatie van Joost Klein slaat ook bij de Nederlandse openbare omroep NPO in als een bom. Zij betreuren de “zeer ingrijpende beslissing”.

  “Voor de miljoenen Songfestivalfans in Nederland en in andere landen van Europa is dit een teleurstelling. We zullen de gang van zaken na het Eurovisie Songfestival uitgebreid evalueren met AVROTROS, de EBU en alle andere betrokkenen.”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer