More

  Eurovisiesongfestival 2022: S10 gaat met nummer ‘De Diepte’ naar Songfestival

  © Marie Wynants

  Eurovisiesongfestival 2022: S10 gaat met nummer ‘De Diepte’ naar Songfestival

  -

  De Nederlandse televisiezender AVROTROS heeft vanochtend het lied bekendgemaakt waarmee S10 naar het Songfestival trekt. Ze kiest voor een interessante ballade met een refrein dat blijft hangen.

  In mei is het opnieuw zover. Dan breekt het grootste Europese liedjesfeest opnieuw aan. Nederland maakte zopas hun inzending bekend voor de 66ste editie van het programma. Dit jaar nemen ze deel met zangeres S10, we kennen haar in ons land goed van onder meer een feature met Bazart.

  (lees verder onder de video)

  Voor het Songfestival kiest S10 voor De Diepte. Het lied omschrijft ze als “een liefdesbrief aan je eigen verdriet”. Het lied heeft ook een Belgisch kantje, want het artwork werd geschoten door de Belgische fotografe Marie Wynants, dat is de vriendin van Bazart frontman Mathieu Terryn. Het lied lijkt een kanshebber voor een mooi resultaat. De song blijft vanaf de eerste luisterbeurt hangen en doet ook ons wat denken aan Arcade van Duncan Laurance, daarmee won Nederland in 2019 het Eurovisiesongfestival. Nederland zet de afgelopen jaar steevast goede prestaties neer. Zo behaalden ze ook in 2014 een sterk resultaat met The Common Linnets. Toen werd Nederland tweede in de finale.

  België kiest dit jaar voor Jérémie Makiese. Hij is bekend van The Voice Belgique. Zijn inzending wordt op 10 maart bekendgemaakt door RTBF.

  Eurosong trekt naar Turijn

  Dankzij de winst van Måneskin mag Italië het festival organiseren. Locatie wordt de Pala Alpitour-arena in Turijn. Daar zal plek zijn voor ongeveer 10.000 toeschouwers. De zaal biedt meer capaciteit, maar voorlopig hanteert Italië een maximumcapaciteit van 65%. De arena kan maximaal 15.657 toeschouwers ontvangen, maar het podium en de productie van het Eurovisiesongfestival neemt – normaal gezien – ook een heleboel plek in de arena in.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer