More

  Eurosong/Eurovision 2022 geplaagd door technische problemen met podium

  © EBU / NATHAN REINDS

  Eurosong/Eurovision 2022 geplaagd door technische problemen met podium

  -

  Het Eurovisiesongfestival gaat gebukt onder grote technische problemen. Een belangrijk onderdeel van het podium blijkt niet te werken, waardoor landen hun acts moeten aanpassen. Het probleem zou niet opgelost kunnen worden.

  Het viel op bij de eerste repetitiedag van het Eurovisiesongfestival 2022: het monumentale LED-scherm dat achter het podium opgesteld staat, wordt verborgen door een grote zwarte vlakte met lichten. De zwarte halve ‘zon’ maakt weliswaar deel uit van het podium en zit bomvol lampen, maar aan de achterkant van de halve cirkel zijn er LED-schermen voorzien. Door het podium met motoren te draaien, moeten delegaties kunnen kiezen tussen een LED-achtergrond of extra verlichting.

  Jammer genoeg zijn er grote problemen met podium, dat schrijft de Deense krant DR. Wat er exact scheelt, is niet duidelijk. Mogelijk kan het gevaarte niet snel genoeg draaien, waardoor het productieteam, in samenspraak met de Italiaanse openbare omroep, besloot om uitsluitend de kant met de lampen te gebruiken. Daardoor moeten landen last minute hun plannen omgooien en worden veel acts geplaagd door een grote zwarte vlakte op de achtergrond. De problemen zouden bovendien niet op tijd opgelost kunnen worden, waardoor alle 40 songs de zwarte kant moeten gebruiken.

  Waarom er niet gekozen wordt om de LED-kant te gebruiken is onduidelijk. Mogelijk zou het te veel werk zijn om voor alle landen bijkomende visuals te voorzien. Door de kant met de verlichting te gebruiken kan er snel een nieuw design gemaakt worden.

  De grote zwarte cirkel verbergt de LED-visuals / © EBU / NATHAN REINDS
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer