More

  Emoji’s ontcijferd: ken jij de verborgen betekenissen achter deze populaire symbolen?

  -

  Emoji’s dragen meer betekenis met zich mee dan je denkt. Neem bijvoorbeeld de watermeloen-emoji, die nu opvallend veel wordt gebruikt als symbool voor pro-Palestijnse uitingen op sociale media. Het lijkt erop dat deze emoji in het licht van hedendaagse gebeurtenissen een geheel nieuwe betekenis heeft gekregen. En het is zeker niet de enige, maar ben jij bekend met de betekenissen achter al deze emoji’s?

  Zonnebloem

  Net zoals de watermeloen-emoji, heb je misschien ook de zonnebloem voorbij zien komen op sociale media. Deze emoji staat evenzeer voor een wereldconflict, met name de oorlog in Oekraïne. En omdat Oekraïne wereldwijd bekend staat om zijn productie van zonnebloemolie. Is de zonnebloem-emoji inmiddels uitgegroeid tot een Oekraïens symbool van vrede en veerkracht. Mooi toch?

  Doodshoofd

  De welbekende lachende emoji met tranen wordt nog vaak gebruikt om aan te geven dat iets heel grappig is. Maar dan loop je wat achter met de trends, want ondertussen is deze vervangen door het doodshoofd. Raar, zou je denken, want wat is daar nu grappig aan? Het doodshoofd wordt vooral op sociale media gebruikt om aan te tonen dat je je bijna dood lacht. Niets lugubers aan dus, integendeel! Wees daarom blij als deze emoji in je gesprek opduikt, je bent dan zeker punten aan het scoren op vlak van humor.

  Peer

  Wees voorzichtig wanneer je besluit een peer-emoji aan je bio toe te voegen, want dit signaleert dat je momenteel vrijgezel bent en open staat voor een relatie. Deze trend kwam er dankzij een sociaal experiment van het bedrijf Pear. Zij introduceerden de Pear-ring: een opvallende groene ring die je draagt wanneer je beschikbaar of vrijgezel bent. Op deze manier is voor iedereen duidelijk dat je openstaat voor een gesprek, een date, of wellicht zelfs meer.

  Vlammetje

  Nee deze is niet om aan te geven dat je iets hebt laten aanbranden, of per ongeluk een kaars hebt omgestoten. Door het sturen van een vlammetje laat je de ander weten dat je iets of iemand heel leuk of knap vindt. Een toffe foto, iemand die je zeer aantrekkelijk vindt of de nieuwste outfit van je beste vriend(in)… het kan allemaal! Door dit simpele symbool kan je de ander heel makkelijk laten weten dat die hot is.

  Duim

  Deze eenvoudige duim sturen je ouders gegarandeerd als ze iets goedkeuren. Nochtans kan dit bij de huidige jongerengeneratie als ongepast worden beschouwd. Het is misschien prima als je moeder dit stuurt, maar het is onwaarschijnlijk dat een vriend(in) dit doet. Al geeft de emoji slechts aan dat je akkoord gaat met iets, is het in sommige gevallen ook opletten geblazen. In Canada heeft een rechter onlangs geoordeeld dat een opgestoken duim-emoji in bepaalde gevallen zelfs juridisch bindend kan zijn als een handtekening. Oppassen geblazen dus!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie