More

  © Emmi Icons

  Emmi maakt documentaire rond blackwave.: Tweede album in aantocht

  -

  Een documentairereeks van koffieproductenmaker Emmi focust ditmaal op het Antwerpse hiphopduo blackwave. en hun muzikale zoektocht naar meer.

  Uitverkochte festivals, optredens voor 20.000 man, hordes enthousiaste fans. Het debuutalbum van hiphopsensatie blackwave. scheerde hoge toppen, zowel in België als op internationaal vlak. Hun passage afgelopen jaar in Ancienne Belgique kon dan ook rekenen op lovende kritieken. 

  In de eerste aflevering van drie maken we kennis met het Antwerpse hiphopduo blackwave, bestaande uit Willem Ardui en Jay Walker. Een videoreeks die kadert in ‘Emmi – The Icons’, een online documentaireserie over jonge Belgische iconen op het gebied van dans, muziek en sport. 

  blackwave. twijfelt aan toekomst

  “Moeten we wel doorgaan met blackwave?”, niet echt een vraag die je verwacht van een succesrijk hiphopcollectief en toch hadden Willem en Jay het hart al op de lippen na een geweldige eerste zomer. Ze kwamen er snel achter dat hun fans hun nummers positief percipiërden, maar in de teksten zit juist veel pijn en emotie. Deze connectie klopte voor hun gevoel dus niet helemaal. 

  Samen besloten ze om een nieuwe begeestering na te streven, die zowel gevoelsmatig als naar de buitenwereld toe helemaal zou kloppen. Ze wilden nog méér van hun verhaal kunnen vertellen aan de wereld. En zo geschiedde. Ze werkten eerst veel op afstand met elkaar en wisselden digitaal gewijs heel wat nieuwe stukken tekst en beats uit. Ze merkten al gauw dat deze creatieve bubbel niet helemaal strookte aan hun verwachtingen en in een pre-corona tijdperk vlogen ze samen naar LA om het tweede album op te nemen en echt fysiek iets op te bouwen.

  Willens nillens gingen ze van een creatieve bubbel, over een fantastische LA-trip weer naar een thuisbubbel. Daar namen ze de bizarre coronatijden dan maar ter harte om vlijtig verder te werken aan het remasteren en afwerken van het tweede album.

  De eerste twee afleveringen zijn reeds te bekijken, de derde verschijnt binnenkort online.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie