More

  Emie Nathan laat ons verliefd worden op haar negativiteit in single ‘noman’

  Advertentie

  -

  Nieuwkomer Emie Nathan debuteert erg sterk met een popsong à la Clairo en Maggie Rogers. Single noman is onze NXTPOP Must Discover.

  Ze groeide op in het muzikale London, maar werd geboren in New York. Muziek kreeg ze al vanaf haar kindertijd mee, zo was ze deel van het Londense Capital Children’s Choir. Met inspiratiebronnen zoals Bon Iver, Maggie Rogers, HAIM en The Japanese House creëert Emie Nathan hoge verwachtingen.

  Met noman debuteert ze alvast excellent. Desondanks het feit dat ze aan het prille begin van haar carrière staat, voel je dat je te maken hebt met een veelbelovende artieste. noman schittert dankzij zijn eenvoudige melodieuze opbouw en tegelijk rijke soundscape. Haar tederzachte, maar eveneens krachtige stem smelt samen met de beat, om af te sluiten in de stijl van Maggie Rogers.

  Over de song legt ze uit: “Ik schreef dit nummer iets meer dan een jaar geleden toen ik een paar maanden in een nieuwe relatie zat. De song pakt het besef aan van het feit dat ik (vaker wel dan niet) een glas-half-leeg persoon was die vroeger zeker was dat ze optimistisch in het leven stond. Hoewel het niet per se altijd een slechte zaak is, begon ik standaard een negatieve reactie in mezelf op te merken, soms om de verantwoording te ontwijken en, het ergste van alles, mezelf niet de eer te geven wanneer de eer verschuldigd was. Dit nummer markeert de bereidheid om te proberen dingen door een positievere lens te zien, om mezelf gevierd en gezien te voelen door degenen die van me houden, en om mezelf aan een hogere standaard te houden.”

  Wij werden alvast stiekem verliefd op haar ‘neen’ en verlangen al naar het vervolg.

  Check single ‘noman’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer