More

  Elon Musk kondigt update Starship volgende week aan

  © SpaceX

  Elon Musk kondigt update Starship volgende week aan

  -

  De Amerikaanse zakenmagnaat Elon Musk kondigde gisteren op Twitter aan dat de volgende presentatie rond Starship volgende week zal plaatsvinden. Het is de eerste presentatie rond Starship die Musk geeft sinds 2019.

  Musk beantwoordde een tweet van een volger die vroeg wanneer de volgende update van Starship zal worden voorgesteld. Hij bevestigde daarbij dat die volgende week op donderdagavond zal plaatsvinden. 

  De zakenman gaf voor het laatst in september van 2019 een update. Tijdens die presentatie gaf Musk een ambitieuze tijdlijn voor het programma, waarbij de raket binnen enkele maanden “korte, gecontroleerde sprongen” zou maken. Musk wou een half jaar na de presentatie zelfs al experimenten in de ruimte uitvoeren.

  Hoewel Starship sinds die presentatie toch wat vooruitgang heeft gemaakt, heeft het ruimteveer na meer dan twee jaar nog altijd geen vlucht in de ruimte uitgevoerd. Dat komt deels omdat de Federal Aviation Administration (FAA), de luchtwaakhond van de VS, nog een milieurapport moest uitvoeren. 

  Musk zei in november vorig jaar nog hoopvol te zijn dat het volgende prototype van Starship in januari of februari dit jaar de ruimte in zou kunnen. Die plannen werden in december van de baan gedaan, toen de FAA aankondigde het rapport pas op 28 februari klaar te hebben. Daardoor wordt de eerste ruimtevlucht van Starship naar maart of later verplaatst.

  Binnenkort naar de maan

  Het project heeft heel ambitieuze doelstellingen. Het is de bedoeling dat de enorme raket volledig herbruikbaar zal zijn. Starship moet dan ladingen tot zowat 100 ton de ruimte in kunnen schieten. Daarbij is het ook de bedoeling dat astronauten Starship gebruiken voor ruimtevluchten. SpaceX beweert bovendien dat Starship de prijzen van ruimtevluchten drastisch omlaag zal halen.

  Behalve dat Starship gebruikt wordt om astronauten en andere goederen de ruimte in te sturen, is het ook de bedoeling dat de raket wordt gebruikt om in 2026 astronauten op de maan te landen. Daarna heeft Musk Mars in het visier. Het doel van de zakenmagnaat is immers om Mars tegen 2050 te koloniseren.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie