More

  Ellen Schoenaerts vertelt met haar muziek waar woorden te kort schieten: ontdek single ‘Hou Me Vast’

  Ellen Schoenaerts vertelt met haar muziek waar woorden te kort schieten: ontdek single ‘Hou Me Vast’

  -

  Vlak voor het weekend bracht Ellen Schoenaerts haar nieuwste single Hou Me Vast uit. De song staat volledig los van haar meest recente album dat eind vorig jaar uitkwam. Hou Me Vast is onze Must Discover. 

  Een maand na de eerste lockdown klom Ellen Schoenaerts opnieuw in de pen. “Sedert de Antwerpse lockdown in de zomer begon ik me luidop vragen te stellen over het beleid en met name de verwoestende neveneffecten die het beleid met zich meebracht”, legt ze uit. “Ik maakte me met zorgen over de ouderen, de kinderen en de zelfmoorden en uitte deze via verschillende opinies in kranten en redacties. En hoe dankbaar ik ook was dat er op zijn minst nog ruimte was om deze vragen te stellen en hoe voorzichtig ik alles ook probeerde aan te brengen, toch kon het er mensen niet van weerhouden me aan te vallen op een manier waarop ik nooit eerder werd aangevallen.”

  De tristesse en het onbegrip zorgden ervoor dat Hou Me Vast er in één ruk uit kwam. Ze trok met haar vernieuwde band naar de studio, met de nieuwe song als resultaat. Schoenaerts geeft zich op Hou Me Vast opnieuw bloot en weet met de song een snaar te raken, waar woorden te kort zouden schieten. “Hou me vast gaat over liefde en menselijkheid ten tijden van corona. Wat mij betreft, zijn dat twee van de meest essentiële dingen in een leven. Ik hoop dat we als maatschappij op een dag weer het gesprek zullen kunnen openen over wat ons tot mens maakt en hoe wij onze toekomst samen zien”, besluit ze.

  Ontdek de nieuwste muziek via onze Must Discover-afspeellijst. 

  Check de videoclip van ‘Hou Me Vast’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie