More

  Elektrische wagen Polestar 2 kan vanaf nu geopend worden met smartphone-app

  -

  De auto kan geopend worden met de zogenaamde Polestar Digital Key, na een over-the-air update die het bedrijf vanaf 3 mei vrijgeeft. De functionaliteit kan pas worden gebruikt nadat zowel de wagen als de app geüpdatet zijn. 

  De digitale sleutel werkt via achttien bluetooth-sensoren in en rond de wagen die de smartphone van de eigenaar verifiëren. Wanneer de gekoppelde smartphone zich op ongeveer een vijftal meter van de auto bevindt, kan de gebruiker de auto ontgrendelen door simpelweg aan de deurklink te trekken. De auto kan op deze manier ontgrendeld worden zonder de smartphone boven te moeten halen. 

  Het merk beweert dat de digitale sleutel veiliger is dan een ‘traditionele’ sleutelloze ontgrendeling. Het feit dat de app werkt met encryptie en dat er een beperkte afstand tussen smartphone en auto moet zijn, zorgen er volgens Polestar voor dat de auto moeilijker zou zijn te hacken. Hackers slagen er namelijk regelmatig in om moderne auto’s vanop afstand te hacken.

  Behalve de Digital Key komt de vernieuwde Polestar-app met nog een aantal verbeteringen op de proppen. Zo kan je vanaf nu de klimatisatie vanop afstand starten. Ook toont de app de batterijstatus en kan de auto vanop afstand vergrendeld of ontgrendeld worden. 

  Nog een nieuwe functie die wordt aangeboden, is het voorverwarmen van de batterij om het bereik van de wagen te verbeteren. Ten slotte zorgt de update ervoor dat de DTE-weergave meer lineair verloopt. Dit laatste heeft overigens geen invloed op het effectieve bereik van de wagen.

  Behalve de nieuwe functies worden er onder andere ook wat bugfixes doorgevoerd. Ook is een ouder probleem bij het opladen van de Apple iPhone 12 opgelost. Ten slotte biedt de app stabiliteitsverbeteringen voor bluetooth media streaming aan.

  Vanaf 3 mei

  De over-the-air update wordt vanaf 3 mei geleidelijk aan uitgerold. Het softwarepakket wordt automatisch tijdens het rijden gedownload en is volledig gratis. Eenmaal het pakket gedownload is, brengt de wagen de gebruiker hiervan op de hoogte. Daarna kan de update op een moment naar keuze worden geïnstalleerd, net als bij bijvoorbeeld een laptop. Het installeren van de update duurt ongeveer 90 minuten en de wagen kan tijdens het installeren niet worden gebruikt. 

  Geen primeur

  Polestar is niet het eerste merk dat een digitale sleutel via smartphone aanbiedt. Zo biedt grootste concurrent Tesla de functie al langer aan. Ook Duits automerk Audi, Amerikaans merk Lincoln en Zuid-Koreaans merk Hyundai bieden gelijkaardige functies aan. Ook Apple begint de functie stilaan aan te bieden voor verschillende automerken. Vermoedelijk zullen nog meer automerken digitale sleutels aanbieden in de nabije toekomst. 

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie