More

  © VTM

  Einde voor Aap in ‘The Masked Singer’: Was het Ruth Beeckmans of toch iemand anders?

  -

  Vanavond moesten we opnieuw afscheid nemen van één van de figuren in ‘The Masked Singer’. Aap kon het minst overtuigen en moest het programma verlaten, maar eerst volgde nog een spannende ontmaskering. Presentatrice Ruth Beeckmans bleek wekenlang als Aap gezongen te hebben.

  Na de ontmaskering van Zeemeermin afgelopen week, was het vanavond tijd voor een nieuwe ontmaskering in ‘The Masked Singer’. Niemand minder dan de vrolijke Aap werd onverbiddelijk naar huis gestuurd. Presentatrice Ruth Beeckmans verscheen onder het masker, zij was ook wekenlang één van onze hoofdverdachten. “Ik heb nog nooit in heel mijn leven zoveel gelogen als de laatste weken”, lachte Ruth. “En ik ben onaflatend gestalkt door Karen Damen.” 

  Karen en Ruth werken namelijk ook samen voor het nieuwe VTM-programma ‘Cupido Ofzo’. “Zij vermoedde echt dat ik het was”, vertelt Ruth daarover. “Als we de dag voor de opnames van The Masked Singer een draaidag hadden voor Cupido Ofzo, dat we samen presenteren, dan zei ze altijd: ‘Alé, tot morgen hé’. Dan moest ik me inhouden om niet te zeggen: ‘Ah ja!’. Echt niet normaal hoe zij erin opgaat. Volgens mij kunnen ze haar goed gebruiken bij de politie. Als speurhond.

  © VTM

  Eerst speurder

  In ‘Behind The Mask’ op VTM GO vertelt Ruth over hoe ze eerst door de programmamakers gevraagd werd om speurder te worden, maar te veel zin had om zelf onder het masker te kruipen. Haar eerste kennismaking met Aap was meteen een schot in de roos. “Ik vond hem zo schattig, zo lief en zo roze. Ik was meteen verliefd.” Ruth wordt ook gevolgd bij haar zang- en danslessen. Vooral Aaps lenigheid viel op bij de kijkers. “Ik zei eens tegen de choreograaf dat ik een split kon. Lang geleden. Toen ik jong was. En plots zei die: ‘Oh leuk, dat moet erin!’. Aap was één van de meer beweeglijke pakken. Tof! Tot je moet bewegen en zingen tegelijkertijd.

  Ruth vond het “kei plezant” om mee te doen in het programma. “Je bent geen zanger en mag toch eens doen alsof. Het was ook moeilijk, want er was echt geen lucht in dat masker.” Ze neemt met spijt in het hart afscheid van Aap. “Ik voelde me elke keer meer en meer Aap worden. Als ik terugkijk naar het hele avontuur ben ik heel blij dat ik mocht meedoen. Het enige dat jammer is, is dat ik niet nóg is kan meedoen. Maar ik denk dat mijn zangcarrière nu wel gelanceerd is. Dina, Kathleen en ik kunnen een meidengroep beginnen. DKR. Boek ons maar.

  Bekijk ‘Behind The Mask’ via VTM GO.

  Check hier de video van de ontmaskering

  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie