More

  Eerste interactieve film van ‘Black Mirror: Bandersnatch’ op komst. Bekijk de trailer

  Advertentie

  -

  Op 28 december is het zover. Dan verschijnt de eerste film van ‘Black Mirror’. ‘Bandersnatch’, zoals die eerste film heet, is een interactief verhaal. De kijker kan zelf beslissen welk einde de film krijgt. 

  ‘Black Mirror’, de serie die je zou kunnen omschrijven als een collectie kortfilms rond technologie en meestal de negatieve invloed ervan, komt volgend jaar met een nieuw seizoen. Als opwarmer, brengt Netflix morgen ‘Bandersnatch’ uit, de eerste ‘Black Mirror’-film, die trouwens losstaat van het nieuwe vijfde seizoen, is zo goed als zeker interactief.

  Interactieve film

  Met minder dan een dag te gaan, tot de release van ‘Black Mirror: Bandersnatch’ heeft Netflix de trailer ervan uitgebracht. Eerder lekte het plot uit via een Zuid-Koreaanse website: “Een jonge programmeur maakt een game, gebaseerd op een fantasy-boek. Snel raken de realiteit en de virtuele wereld verward, en ontstaat er verwarring.”

  https://www.youtube.com/watch?v=XM0xWpBYlNM

  Dat de film vermoedelijk interactief zal zijn, blijkt uit de duur ervan: ‘Bandersnatch’ zou in totaal 312 minuten duren. Doordat je het verhaal zelf kan richting geven, zijn er verschillende eindes en versies van de film opgenomen. Een gemiddelde kijkbeurt zou zo’n 90 minuten duren.

  Britse stad omgetoverd naar jaren 80

  Eerder dit jaar werd voor ‘Black Mirror’ een wijk, in het Britse Croydon omgetoverd naar de jaren 80. Verschillende buurtbewoners konden foto’s maken van de set en die set zien we ook terug in de trailer van ‘Bandersnatch’. Enkele bekende gezichten, die we in de trailer opmerken zijn onder andere Will Poulter (The Maze Runner, We’re the Millers) Fionn Whitehead (Dunkirk) en Asim Chaudhry. Onlangs maakte Miley Cyrus nog bekend dat ze in een aflevering van ‘Black Mirror’ zal acteren, al is het niet duidelijk of ze het over deze ‘Bandersnatch’ had.

  ‘Bandersnatch’, de eerste interactieve ‘Black Mirror’-film komt op 28 december uit op Netflix. Kijk hem op: www.netflix.be

  Lees ook:

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer