More

  Eerste aflevering ‘De Mol 2020: de saboteur koopt dit jaar om

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Het nieuwe seizoen van ‘De Mol’ is zondagavond losgebarsten op VIER. Dit jaar zochten de makers geen verre, exotische bestemming, maar trokken ze naar Griekenland. Dat betekende alvast niet dat er minder gemold zal worden.

  Spoiler-alert: lees dit artikel niet indien je de aflevering nog moet bekijken.

  De mol is niet alleen dit jaar. Dat bleek vanavond uit de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het programma. De kandidaten zaten meteen na de bevestiging dat ze geselecteerd waren voor het programma samen met de saboteur. Die zat onder een monnikskostuum verborgen en had meteen een voorstel voor de kandidaten: hoeveel bied je voor een vrijstelling in de eerste aflevering? Dat bleek wel wat te zijn.

  ‘Hoeveel bied je voor een vrijstelling?’

  Het avontuur in Griekenland begon begon op een monnikenpad, waar de kandidaten in groepjes verspreid werden over verschillende heuvels. Indien ze binnen anderhalf uur bij een camera op een heuveltop geraakten én een groepsfoto namen, verdienden ze 5.000 euro.

  ‘De Mol’ zou ‘De Mol’ niet zijn als het allemaal zo makkelijk was. De kandidaten werden vastgeketend, behalve één die met een valse knoop vastgemaakt was: dat bleek Gilles zijn. Het losmaken verliep erg vlot en ook de eerste twee raadsels werden snel opgelost. Met de hulp van de hele groep kon de groep ook een aardrijkskunde-raadsel oplossen. Dan begon voor de groep een tocht naar een heuveltop waar nog een verrassing wachtte: zo moesten ze nog een deel abseilen en opnieuw een heuvel beklimmen. Net op tijd slaagde de groep in de opdracht. Dat betekende dat de groepspot aangedikt werd met 5.000 euro, maar dat bleek niet helemaal zo.

  Groepspot na de eerste opdracht: -5.200 euro

  It’s a mindfuck

  Het programma blijkt ieder jaar een mindfuck te zijn en dat bleek dit jaar niet anders te zijn. De saboteur had namelijk voor afreis een vrijstelling aangeboden aan de hoogste bieder. Dat bleek Bart te zijn die 10.200 euro had geboden. Dat betekende dat de groepspot daalde tot -5.200 euro. Ook Bruno had veel geld geboden: 7.500 euro had die over voor een vrijstelling. Christian en Gilles bleken het eerlijkst en hadden op 0 euro ‘stop’ gezegd.

  Bootje varen

  Voor de tweede opdracht moeten de kandidaten op een eiland geraken. Dat deden ze door middel van een aquaspeed: een stel rubberen bootjes die snel achter een motorboot getrokken worden. Dorien en Christian deden de oversteek met een parasail en dienen quizvragen op te lossen, die dan weer de snelheid van de aquaspeed bepaalde.

  Enkel Bart stond er alleen voor: hij moest het eiland bereiken met een kajak en kreeg tegelijk de kans om Dorien en Christian te helpen met de quizvragen. Die kans bleef onbenut, aangezien het duo Bart niet opmerkte. Dorien en Christian bleken ook niet de beste quizzers, zo hadden ze behoorlijk wat vragen fout.

  ‘Dorien en Christian bleken niet de beste quizzers’

  De afvallers van de aquaspeed werden naar een reddingsboei gebracht, waar Bart ze met zijn kajak en een rubberen bootje naar het eiland kon brengen. Vooral het geknoei van Bruno om in het bootje te geraken viel daarbij op. Toch slaagde de groep in hun opdracht iedereen op tijd op het eiland te krijgen én een klok te luiden. De pot werd aangedikt met 4.000 euro en bedraagt voorlopig -1.200 euro.

  Griekse tragedie voor Gilles

  Eerlijk duurt het langst zeggen ze weleens, maar dat blijkt niet zo te zijn in ‘De Mol’. De eerste afvaller was Gilles, die nota bene 0 euro had geboden voor een vrijstelling. “Kort, maar krachtig”, zoals presentator Gilles De Coster het verwoorde. Het programma eindigde met een cliffhanger: een doos waar de naam van de saboteur in staat. Het lijkt erop dat maar één kandidaat de doos mag openen, maar wie vertrouwt de groep het meest?

  Wie verdenkt u?

  Wij gingen op Twitter op zoek naar de momenten die u het meest bijbleven en de eerste theorieën. Wie verdenkt u als saboteur en wat viel u op?

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie