More

  Eén (VRT) gaat reeks maken met Amazon Prime Video

  Advertentie

  -

  Opvallend nieuws uit televisieland. Eén werkt volop aan een nieuwe fictiereeks De club. De openbare omroep werkt daarvoor samen met Amazon Prime Video.

  Na de samenwerking voor Undercover met Netflix, gaat Eén nu ook samenwerken met een andere streamingdienst. Volgend jaar zou De club, dat is een tragikomische fictiereeks die zowel op Eén als op Prime Video in Nederland, zou moeten verschijnen. In de achtdelige reeks worden drie koppels gevolgd in de wachtzaal van de dienst fertiliteit. Zij hadden hun toekomst al helemaal gepland, maar moeten er plots een nieuwe maken wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt.

  In de cast schitteren onder meer Janne Desmet, Dominique Van Malder, Jade Olieberg, Evelien Bosmans, Roos Dickmann, Achraf Koutet en Lies Visschedijk. De reeks werd bedacht en geschreven door Leander Verdievel (Gevoel voor tumor), Sara Theunynck, Zita Theunynck (Arcadia), Hilde Pallen (Zie mij graag) en Astrid van Keulen, en wordt geregisseerd door Toon Slembrouck (Tom & Harry).

  Vruchtbaarheidsproblemen

  De reeks zal het moeilijke maatschappelijke thema van vruchtbaarheidsproblemen openhartig, zonder taboes en met humor benaderen. De club is dan ook een verhaal over hoop, liefde, vriendschap en humor in periodes van puncties, Pregnyl-spuiten en gierende hormonen. De opnames zijn volop gaande. De reeks is vanaf 2023 op VRT te zien in België. In Nederland zal de reeks via Amazon Prime Video verschijnen.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer