More

  Een revolutie voor je Wifi-signaal: de komst van Wifi 6E

  Advertentie

  -

  Tegen eind dit jaar zou onze wifi weleens een pak sneller kunnen worden. De draadloze internettechnologie krijgt binnen enkele maanden de grootste update van de laatste 20 jaar. Dat komt omdat een nieuw spectrum, namelijk de 6GHz-band geopend zal worden.

  De Amerikaanse Federal Communications Commission (FTC) heeft besloten dat een deel van het 6GHz-spectrum in de toekomst kan gebruikt worden voor ongelicenseerd gebruik. Dat maakt het mogelijk om in de toekomst wifi via het kanaal te te sturen, dat zou zorgen voor sneller internet.

  Dankzij de nieuwe wifi-standaard zal het internet niet alleen sneller zijn, maar zullen ook meer apparaten tegelijkertijd erop aangesloten kunnen worden. Zo zullen er tot vier keer meer apparaten aangesloten kunnen worden, het gebrek aan capaciteit zorgt nu vaak voor problemen op drukke plaatsen. De technologie zou hierdoor moeten zorgen voor stabieler internet. Aan het bereik van je wifi-signaal zal er zo goed als niets veranderen, wifi 6E zal dat niet verbeteren, daarvoor zijn de huidige technologieën beter geschikt.

  Betere levensduur batterij

  Wel zou je smartphone minder batterij gebruiken door ‘Target Wake Time’. Dankzij de technologie blijft je telefoon niet de hele tijd verbonden met het wifi-signaal, maar zal het enkel verbonden zijn op de momenten dat er data gesignaleerd en verwacht wordt. 

  Om van het nieuwe wifi-signaal te kunnen genieten zal je wel een nieuwe router in huis moeten halen. De huidige toestellen ondersteunen Wifi 6E niet. De nieuwe generatie smartphones zoals de iPhone 11 en de Samsung Galaxy S20 ondersteunen de nieuwe standaard. De eerste betaalbare 6E-routers worden dit najaar verwacht.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer