More

  Een laatste teaser naar het nieuwe album van Yungblud: ontdek single ‘mars’

  Een laatste teaser naar het nieuwe album van Yungblud: ontdek single ‘mars’

  -

  Nog vier nachten slapen en ‘Weird!’ – de tweede plaat – van Yungblud verschijnt. Zijn nieuwe single ‘mars’ is onze Must Discover.

  In afwachting van zijn nieuwe plaat ‘Weird!’, die komende vrijdag uitkomt, heeft Yungblud een nieuwe single uitgebracht. Eerder teasede hij al naar het album met singles ‘cotton candy’ en ‘strawberry lipstick’. De plaat die had oorspronkelijk in november moeten uitkomen, maar werd door productieproblemen bij de fysieke cd en lp-fabrikanten uitgesteld naar 4 december.

  Gelukkig krijgen we daardoor nog op de valreep nieuw werk te horen. Met ‘mars’ is Yungblud meer dan ooit de stem van zijn generatie. “Gaande van raciale ongelijkheid tot onderdrukking van de LGBTQIA+ community tot transfobie, klimaatontkenning en meer. Wij zijn diegene die het zullen veranderen. Is er leven op Mars? Ja, wij zijn het leven, we zijn hier”, vertelt hij over de song. Voor de song zelf haalde Yungblud inspiratie bij het zien van een transgender fan op een concert van hem. “Ze vertelde me dat haar ouders met haar naar een show waren gekomen en door het zien van onze gemeenschap inzagen dat haar coming-out geen fase in haar leven was – maar gewoonweg aantoonde wie ze echt was.”

  Check ‘mars’ van Yungblud

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie