More

  Een iPhone 13 kopen of niet? Waarom je ook een iPhone 12 of 11 in 2021 kan kopen

  Een iPhone 13 kopen of niet? Waarom je ook een iPhone 12 of 11 in 2021 kan kopen

  -

  Vanavond stelde Apple zijn nieuwe iPhone 13 voor. Wil je overstappen, maar twijfel je nog? Hoelang gaat je huidige toestel nog mee? En kies je beter voor de iPhone 13, 12 of 11? Lees het in ons handig overzicht.

  Met een nieuwe iPhone steekt er steeds één vraag de kop op. Schakel ik over naar de nieuwste generatie of wacht ik nog even? Het antwoord is afhankelijk van het toestel waarover je beschikt. Werk je met een ‘antiek’ toestel zoals een iPhone 6 of ouder? Dan moet je niet twijfelen, maar heb je afgelopen jaar de iPhone 12 gekocht? Dan wordt het een ander verhaal.

  iPhone 13 of 12?

  Wie echt toe is aan een nieuw toestel en over de nodige centen beschikt – nee, de nieuwe iPhone werd er niet goedkoper op – gaat beter meteen voor de nieuwste generatie. Ondanks het hogere prijskaartje, beschik je wel over de nieuwste technologieën. Vooral de verbeterde batterijduur, camera’s en kleinere notch zijn sterke troeven ten opzichte van de iPhone 12. Ook de 5G-connectiviteit werd verbeterd op de iPhone 13, al blijft mmWave voorbehouden voor Amerikaanse toestellen. Het grote voordeel van mmWave tegenover Sub-6 is de mogelijkheid tot veel hogere snelheden.

  Heb je net wat minder geld te spenderen en beschik je op dit moment over een ouder toestel? Dan kies je beter voor de iPhone 12. Waarom de iPhone 12 ook in 2021 nog een goede aankoop is? Ten eerste beschikt het toestel over 5G. Ook al is er tegenwoordig nauwelijks 5G dekking, toch zal de technologie het vanaf 2022-2023 overnemen van de verouderde en tragere 4G-verbinding. Met een iPhone 12 zit je goed voor de toekomst, hoewel je ook bij dit toestel niet via mmWave kan verbinden.

  iPhone 11? Blijf (bijna altijd) weg

  Blijf weg van de iPhone 11, want het toestel beschikt niet over een OLED-scherm. Dat zorgt voor contrastrijkere kleuren en diepere tinten zwart. Hoewel de LCD-schermen van Apple er best mogen zijn, is deze technologie echt wel voorbijgestreefd. OLED is in 2021 toch een onmisbare feature van topsmartphones geworden. Ook beschikt de iPhone 11 niet over 5G.

  Hoewel we de aankoop van een iPhone 11 afraden, kan je in bepaalde gevallen het toestel overwegen. Wil je bijvoorbeeld één of twee jaar overbruggen en kan je het toestel voor een lage prijs op de kop tikken? Dan hoef je niet te twijfelen. De iPhone 11 kan dankzij de erg goede processor nog enkele jaren mee. Ook software updates blijven nog een aantal jaar uitkomen voor de iPhone 11. Apple ondersteunt toestellen voor een erg lange tijd. Zo is iOS 15 nog beschikbaar voor de iPhone 6S, terwijl dat toestel in 2015 werd onthuld.

  Officiële prijzen in Apple Store

  Hieronder sommen we de officiële prijzen uit de Apple Store op. Vooral de iPhone 11 en iPhone 12 vind je vaak goedkoper bij andere retailers.

  • iPhone 11: 589 euro
  • iPhone 12 Mini: 689 euro
  • iPhone 12: 809 euro
  • iPhone 13 Mini: 809 euro
  • iPhone 13: 909 euro
  • iPhone 13 Pro: 1.159 euro
  • iPhone 13 Pro Max: 1.259 euro

  Denk aan refurbished

  Bekijk ook eens de aanbiedingen bij websites die refurbished toestellen aanbieden. Dat zijn tweedehands smartphones die vaak maar voor een korte tijd gebruikt werden, quasi schadevrij en in goede staat zijn. Bovendien worden de toestellen volledig nagekeken (en indien nodig hersteld) en krijg je er (vaak) garantie op.

  Lees alles over de iPhone 13 en 13 Pro hier

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer