More

  Een intrigerende trip langsheen verschillende emoties: ontdek ‘You Won’t Come Around’ van Balthazar

  Een intrigerende trip langsheen verschillende emoties: ontdek ‘You Won’t Come Around’ van Balthazar

  -

  Vijf studioalbums later en tien jaar na de release van debuutplaat ‘Applause’ is Balthazar uitgegroeid tot een van de grootste Belgische bands. Hun nieuwe single ‘You Won’t Come Around’ is onze Must Discover.

  Balthazar bereidt zich voor op de release van hun vijfde studioalbum ‘Sand’. De plaat stond oorspronkelijk voor 29 januari gepland, maar zal uiteindelijk iets later verschijnen. Dat zal op 26 februari zijn. Een kleine maand geleden bracht Balthazar de tweede single ‘Loser’ uit. We beschreven hem als de soundtrack voor een epische zonsondergang, maar nu zijn ze er met de derde voorproever van dat nieuwe album.

  De nieuwe song opent sober met een voorzichtig drumpatroon en bedachtzame gitaarklanken. ‘You Won’t Come Around’ lijkt dan ook atypisch te worden, maar dat is het niet. De diepe vocalen van Maarten Devoldere creëren een eigenaardige, intieme sfeer, om dan gaandeweg ingeruild te worden voor hoge vocalen die het hitpotentieel van deze song scheppen.

  Strijkers vervolledigen het arrangement, waarna Balthazar onheilspellend afsluit. Het is een intrigerende trip langsheen verschillende emoties. Wat het ene moment gelukzalig aanvoelt, wordt even later kil en duister. Tovenaars van de muziek zijn het. Het woord magisch is hiervoor uitgevonden. Tot hier de verheerlijking, oordeelt u nu zelf maar.

  Beluister ‘You Won’t Come Around’ van Balthazar via jouw favoriete streamingdienst.

  Check ‘You Won’t Come Around’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie