More

  RECENSIE | Een intieme show met ‘De Nieuwe Lichting’-winnaar ISE in Ancienne Belgique (★★★½)

  -

  Amper 18 jaar, maar duidelijk een grootse artiest in wording. Dat bewijst De Nieuwe Lichting-winnaar Ise in de AB met een van de eerste shows van haar solo-tour.

  Eerder dit jaar kroonde Ise zich als een van de winnaars van De Nieuwe Lichting bij Studio Brussel. Maar eigenlijk was de jonge Limburgse niet aan haar proefstuk toe. Ise stond al op grote festivals zoals Pukkelpop, het Nederlandse Bospop en het Hongaarse Sziget. Zondag speelde ze tweemaal in een uitverkochte AB Club. De zaal vulde zich met jong en oud, waaronder ook vrienden en familie. Na een kleine shout-out naar Bree, haar geboortedorp, maakten zij zich dan duidelijk graag kenbaar.

  Met haar rauwe stem pakte Ise de AB vanaf de eerste seconde in. Haar herkenbare stemgeluid samen met haar songwriting skills waren de perfecte combinatie om het publiek vanaf de eerste seconde omver te blazen op deze warme lentedag.

  Hoewel ze officieel nog maar één liedje heeft uitgebracht (‘Goodbye Letter’ voor De Nieuwe Lichting), vulde ze haar hele show met haar zelfgeschreven nummers. Ze maakte echter een uitzondering voor ‘Dead in the Water’ van Noel Gallagher en ze eindigde haar set met ‘Best of You’ van de Foo Fighters. Deze leenden zich beide aan een meezingmoment dat zowel Ise als het volledige publiek gretig greep. Hoewel de liedjes soms wat op elkaar begonnen te lijken, zorgde haar uitzonderlijke stem ervoor dat ze ieders aandacht kon blijven vasthouden.

  Haar liedjes werden voorafgegaan door enkele leuke anekdotes, wat zorgde voor een intieme en persoonlijke show. Ondanks dat deze soms misschien ietwat gehaast verteld werden, kwam ze tijdens haar liedjes weer helemaal tot rust. Als een kind in een snoepwinkel wisselde ze af tussen haar drie gitaren en een piano waarmee ze zichzelf een hele show lang begeleidde. Daarbij wisselt ze met haar stem van de meest fragiele tonen naar haar krachtige stem met het grootste gemak, alsof ze dit al jaren doet.

  Ise heeft nu al haar stempel gedrukt in de muziekwereld en er wacht haar zonder twijfel nog een grote toekomst. Komende maanden heeft ze ook nog heel wat shows ingepland. Gaan is de boodschap!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie