More

  Eén en KRO-NCRV werken aan dystopische fictiereeks ‘Arcadia’ over het leven na een pandemie

  -

  De Nederlandse omroep KRO-NCRV en Eén werken samen aan een spannende nieuwe fictiereeks. De reeks zou zich afspelen in de toekomst, waarin onze samenleving zich moet herorganiseren na een pandemie. Wordt in het licht van de huidige coronacrisis ongetwijfeld een hit. 

  Momenteel werken Eén en de Nederlandse omroep KRO-NCRV samen aan de spannende fictiereeks Arcadia (werktitel). De reeks speelt zich af in de nabije toekomst, waarin onze samenleving zich moet herorganiseren na een pandemie. Een groot deel van de bevolking is omgekomen door een dodelijk virus, en een nieuwe maatschappij met heel specifieke regels is geboren. Die regels moeten ervoor zorgen dat de mensen gezond en vooral ook productief blijven. In Arcadia hangt de so­ci­a­le sta­tus van de bewoners immers af van hun pres­ta­ties en ca­pa­ci­tei­ten. Ze leven volgens een puntensysteem: wie een hoge score heeft, wordt beloond; wie een lage heeft, wordt afgestraft.

  In de nieuwe wereld van Arcadia volgen we een familie die fundamentele keuzes moet maken over hoe ze willen leven en wat ze daarvoor willen opgeven. Wat is er het belangrijkst: hun vrijheid of hun veiligheid? Kiezen ze voor solidariteit of voor een maatschappij waarbij de sterken meer krijgen en de zwakkeren wat minder? En wat als minder niet meer genoeg blijkt te zijn en hun levens op het spel komen te staan…?

  Actueler dan ooit

  Arcadia wordt de eerste dystopische fictiereeks voor zowel Eén als KRO-NCRV. De reeks is al anderhalf jaar in ontwikkeling en werd dus opgestart voor de corona-epidemie, maar blijkt nu actueler dan ooit. Showrunner en scenarist Philippe De Schepper: “Met ons productiehuis jonnydepony proberen we onze projecten te enten op wat speelt in de samenleving. Dat doen we met de serie Black-out, die dit najaar op Eén te zien is, en dat doen we opnieuw met Arcadia. Het idee van een maatschappij die een betere versie van zichzelf wil worden na een ramp, is fascinerend. Toen we er twee jaar geleden aan begonnen, konden we niet voorzien dat dit basisidee plots zo dichtbij zou komen. Het geeft ons alleen maar goesting om er nog harder aan te werken.”

  Arcadia wordt een Europese co-productie waarvoor Eén en de Nederlandse omroep KRO-NCRV de handen in elkaar slaan. Door samen te werken kunnen de twee omroepen fictie van internationale allure aanbieden aan hun kijkers. Arcadia kon rekenen op scenariosteun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Benjamin Dalle. De reeks wordt geproduceerd door jonnydepony en wordt ten vroegste in 2022 verwacht op Eén en ook bij de KRO-NCRV in Nederland.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie