More

  © Julia Dubois Rosca

  Een broeierige hitte op de nieuwe single Cyra Gwynth – ‘high’

  -

  Nieuwe muziek van eigen bodem, die hebben we vandaag voor jou. Maak kennis met de Belgisch-Nederlandse Cyra Gwynth. zij bracht afgelopen vrijdag haar nieuwe single ‘high’ uit. Het is onze Must Discover.

  Cyra Gwynth is een 24-jarige Belgische, met Nederlandse en Filipijnse roots. Debuteren deed ze in 2018 met ‘Hold On’, een samenwerking met de Nederlandse zanger RQ. Met zo’n half miljoen streams op de teller, weet Gwynth ook het grote publiek te bereiken. Dit eerste succes gaf Cyra de zelfzekerheid om meer muziek op te nemen en te releasen. Datzelfde jaar volgde haar debuut EP ‘Pink Cotton’. Nadien volgde een reeks singles waarmee Cyra doorgroeide tot één van dé meest veelbelovende Belgische R&B-acts van het moment.

  Zwoele, exotische zomernachten

  Ook in lockdown blijft Cyra werken aan haar muziek. Zo schreef en nam ze single ‘high’ op tijdens de lockdown. Het is een song die dankzij de warme vocals en beats de temperatuur onbevreesd doet stijgen. Met zijn 2’48” net voldoende om niet te bezwijken onder de broeierige beats van ‘high’. Zwoele, exotische zomernachten wachten ons dit jaar misschien niet op, maar Cyra’s muziek krijgen we gelukkig wel. 

  De productie – ook op afstand – was in handen van Lamsi. “Toen ik de instrumentale muziek van Lamsi hoorde wist ik meteen waarover ik wou schrijven: ‘high’ beschrijft een gevoel dat op meerdere manieren te interpreteren valt. Het is aan de luisteraar om het voor zichzelf in te vullen”, vertelt ze.

  Het coronavirus gooide ook voor de videoclip roet in het eten. Zo zat het opnemen van een videoclip, met een groot team, er door de corona-maatregelen niet in. Samen met haar beste vriendin en fotografe Julia Dubois Rosca maakte ze thuis in Amsterdam een videoclip. Die werd trouwens grotendeels gefilmd met een iPhone.

  Bekijk de videoclip

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie