More

  Eddy Planckaert verkoopt groene trui Ronde van Frankrijk 1988 in ‘Stukken van Mensen’:

  Advertentie

  -

  De allersympathieke Eddy Planckaert duikt morgenavond op in het nieuwe seizoen van ‘Stukken van Mensen’. De ex-wielrenner heeft een uniek item mee: de groene trui uit de Ronde van Frankrijk in 1988. 

  Morgen moeten de experten van Stukken van Mensen een stevig sprintje trekken om een uniek item binnen te halen: de groene trui van Eddy Planckaert uit de Ronde van Frankrijk in 1988. En het is niet zomaar een truitje, want de voormalige topwielrenner liet het nooit wassen: “Het heeft mij bloed, zweet en tranen gekost om te winnen en het truitje heeft dan ook veel afgezien. Mijn DNA en de zweetgeur zitten er zelfs nog in. Ik bied het hier aan met pijn in het hart.”

  Vier mysterieuze gaten

  De experten zijn vooral ook gefascineerd door de vier mysterieuze gaten in het shirt: “Bij het bergop rijden in de Tour de France kan het soms tot wel veertig graden zijn en dan heb je geen verfrissing op het smeltende asfalt. Dan lijkt het alsof je een volle inspanning doet in een sauna. Ik heb er zelf gaten in geknipt om verfrissing te hebben.”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer