Duoconcerten ‘back to back’ tijdens ‘De Warmste Week’: White Lies & Whispering Sons, Zwangere Guy & Arno, Brihang & Het Zesde Metaal

© Steven Elias

‘De Warmste Week’ komt binnenkort naar Kortrijk. De goededoelactie staat ieder jaar ook garant voor de beste livemuziek. Studio Brussel is er dit jaar met een nieuw concept: ‘back to back’, waarbij twee artiesten de handen in elkaar slaan.

Met ‘back to back’ lanceert Studio Brussel dit jaar een nieuw live concept. Elke avond treden twee artiesten samen op voor één goed doel. Onder meer Zwangere Guy speelt ‘back to back’ met Arno, en ook Brihang speelt ‘back to back met Het Zesde Metaal. Het resultaat is een unieke reeks duoconcerten in de Kortrijkse zaal Depart. Op maandag 9 december om 10 uur start de ticketverkoop.

Line-up

  • Woensdag 18 december: White Lies & Whispering Sons (voor Move To Improve)
  • Donderdag 19 december: Balthazar & Trixie Whitley (voor De Korf vzw)
  • Vrijdag 20 december: Bear’s Den & Selah Sue (voor Te Gek!?)
  • Zaterdag 21 december: Joost & Kraantje Pappie (voor TEJO Kortrijk)
  • Zondag 22 december: Brihang & Het Zesde Metaal (voor Streekfonds West-Vlaanderen – De Muziekbank)
  • Maandag 23 december: Zwangere Guy & Arno (voor Zwangerinbrussel XL)

5 Kortrijkse muzikanten en Daft Studios hebben de handen in elkaar geslagen om speciaal voor Studio Brussel en ‘De Warmste Week’ een eigen versie te maken van ‘Music is the answer’. Met de nieuwe song ‘Music is our answer’ benadrukken AmenraBalthazar, GooseSX en Ozark Henry dat muziek dit jaar meer dan ooit centraal staat.

© Steven Elias

De 3 Studio Brussel-dj’s draaien platen voor iedereen die een actie heeft gedaan en heeft gevrijwilligd voor ‘De Warmste Week’. Luisteraars en kijkers kunnen ook zelf een plaat aanvragen voor een zelfgekozen goed doel.

Op het Nelson Mandelaplein zelf zal er veel livemuziek zijn van nationale en internationale artiesten. Studio Brussel geeft ook letterlijk een podium aan lokaal muzikaal talent. De optredens worden gecureerd door een aantal Kortrijkse organisaties, zoals het sociaal-artistiek jongerencultuurcentrum De Stroate en concert- en festivalorganisator Wilde Westen.

Feesten voor het goede doel

Daarnaast zijn er ook drie Parties waar iedereen kan feesten voor het goede doel. Studio Brussel-presentator en Instagram-fenomeen Average Rob host samen met dj Omdat Het Kan Soundsystem De Warmste Boit op donderdag 19 december. Gasten zijn onder meer Glints en Murdock. Het Kortrijkse Alcatraz-metalfestival doet Depart dan weer op zijn grondvesten daveren op vrijdag 20 december met de Alcatraz Metal Party. Op zaterdag 21 december brengt de Kortrijkse electro-rockband Goose hun zinderende concept Goose Nonstop.

© Steven Elias

NMBS draagt steentje bij

Studio Brussel koos ervoor om dit jaar uit te zenden vanuit een stad, optimaal bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de gelegenheid heeft vervoersmaatschappij NMBS zelfs een speciaal ‘Warmste Week’-treinticket om vanuit elk Belgisch station voordelig naar Kortrijk te sporen. Het ticket kost €12, waarvan €2 rechtstreeks naar alle goede doelen van De Warmste Week gaat. De NMBS breidt ook de capaciteit van de treinen naar Kortrijk uit om mensen zoveel mogelijk de kans te geven Studio Brussel in Kortrijk te bezoeken.

Daarnaast onderneemt Studio Brussel dit jaar opnieuw actie om minder afval te produceren door middel van herbruikbare bekers op het terrein. De zelfontworpen herbruikbare bekers die talloze keren gebruikt kunnen worden zijn een milieuvriendelijk alternatief voor de plastic wegwerpbekers.

De ticketverkoop voor de Back to Back-concerten start op maandag 9 december, om 10:00. Alle info via dewarmsteweek.be.

Lees ook:

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in