More

  Drummer The Offspring verlaat de band na weigering COVID-19-vaccin

  Advertentie

  -

  The Offspring is zijn drummer kwijt. Pete Parada (48) weigerde zijn vaccin en werd daarom uit de band gezet. Via Instagram vertelt hij zijn kant van het verhaal.

  De Amerikaanse band The Offspring moet op zoek naar een nieuwe drummer. Pete Parada speelde sinds 2007 bij de band, maar moet nu vertrekken nadat hij weigerde om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Dat gebeurde op doktersadvies, omdat Parada sinds zijn kindertijd lijdt aan het Guillain-Barré syndroom. Dat is een spierziekte die tot verlamming of tintelingen kan leiden. Het syndroom doet zich voor als zeldzame bijwerking van het Janssen-vaccin.

  “Door mijn persoonlijke medische geschiedenis en de bijwerkingen van de vaccins, heeft mijn arts me geadviseerd om op dit moment geen prik te krijgen. Ik kreeg het virus al een jaar geleden, het was mild voor me – dus heb ik vertrouwen dat ik het nogmaals aankan, maar ik ben niet zeker dat ik nogmaals post-vaccinatie een ronde van het Guillain-Barré syndroom aankan”, schrijft de man op Instagram.

  “Doordat ik niet kan voldoen aan wat stilaan een industriestandaard wordt – is recent besloten, dat ik onveilig ben om in de buut van te komen, in de studio en op tour”, vult hij aan.” Volgens hem is het ook niet ethisch om “diegenen met de meeste macht (overheid, bedrijven, organisaties en werkgevers) medische procedures te laten dicteren aan diegenen met het minste macht.”

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Pete Parada (@peteparada)

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer