More

  Drukte, muziek (het leek even een minifestival) in Brusselse Ter Kamerenbos

  Advertentie

  -

  Terwijl het in Vlaanderen zondag al bij al rustig bleef, was dat niet het geval in het Brusselse Ter Kamerenbos. Op beelden op sociale media zijn talloze mensen te zien die de coronamaatregelen niet respecteren.

  Het mooie weer lokte afgelopen weekend enorm veel mensen naar buiten. Na een incident in Antwerpen op zaterdag, bleef het zondag in Vlaanderen rustig. Al leek het in Ter Kamerenbos, in het zuiden van Brussel, erg druk te zijn. Zo blijkt uit beelden op sociale media.

  Groepen van meer dan vier personen, geen mondmasker, luide muziek en nauwelijks afstand. Het leek even of een zomerfestival neergestreken was in het bos. Zo verschenen op TikTok de onderstaande beelden.

  @victoriadaulmerie

  Bois de la Cambre #rideforfreedom #belgium #brussels #pourtoi

  ♬ son original – Victoria Daulmerie

  @elysedubois

  Cycle for freedom!!! 💖❤️🌈💚💙#foryou #viral #freedom#friends#cycle#fyp#covid#revolution

  ♬ son original – Elyse Dubois

  Naast door de aangename temperaturen waren ook veel jongeren naar Ter Kamerenbos afgezakt ter gelegenheid van een fietstocht om hun vrijheden terug te winnen. Ondanks de oproep om de maatregelen op te volgen tijdens ‘Cycle For Freedom’, leek dat dus niet altijd het geval.

  Op Twitter en Instagram waren er namelijk veelvuldige meldingen van de enorme drukte in het bos, maar de Brusselse politie greep niet in en deelde geen enkele boete uit, zo schrijft DH Les Sports.

  https://www.instagram.com/p/CLkVWBEHSYZ/?igshid=kqkqtd4cn2qj

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer