More

  De beste artiesten van Dour 2024: waarom jij naar dit festival moet

  Advertentie

  -

  Dour Festival gaat binnen minder dan een maand van start, hoog tijd dus om nog eens een aantal artiesten op een rijtje te zetten! Verwacht je aan de meest uiteenlopende genres: er is, comme toujours, voor werkelijk iedere muziekliefhebber wat wils! Benieuwd naar wie er, behalve onderstaande artiesten, nog komt? Check dan zeker ons vorig artikel over Dour.

  Elektronica en alles daartussenin

  Elektronicalovers maken zich nu al klaar voor de terugkeer van het French Touch duo Justice: na zeven jaar zijn ze terug met een nieuw album, die ze tijdens het festival zullen presenteren. Hun elektronische klanken zullen het festival afsluiten. Maar zij zijn lang niet de enige binnen hun genre – en al haar variaties – die langskomen: zo verwelkomt Dour Londenaar Four Tet en zal er voldoende gedanst kunnen worden op de housesets van Jayda G en de garage-house mixen van Jyoty. Dj Babatr brengt zijn raptor house mee en het trio Black Rave Culture speed garage jungle.

  Rap Français !

  Quelqu’un a dit Marseille? Daar is SCH, die onlangs het album ‘JVLIVS Prequel: Giulio’ uitbracht. Je kan hem terugvinden in de Last Arena. Kaaris, die de tiende verjaardag van zijn album ‘Or Noir’ op Dour komt vieren, zal dan weer de Boombox in vuur en vlam zetten. De teksten van Dinos zullen ook weerklinken op op de festivalweide. De debutanten van Dour zijn dit jaar onder meer Luther en Rounhaa. Brussel wordt dan weer vertegenwoordigd door onder andere Zonmai. De nieuwe golf van Franstalige rap vindt men in artiesten als Isha & Limsa D’Aulnay, Parijzenaar Guy2Bezbar, Osirus Jack, Zamdane, Angie & Lazuli. Bereid je ook voor op de emo R&B breakcore van Lazza Gio en Malo.

  Avant-garde represent

  Het Little House on the Prairie podium wordt overgenomen door Live From Earth, met gasten DJ Gigola, horsegiirL, MCR-T en de Belgen PROMIS3: trance en hyperpop à volonté. De New Yorkse avant-garde artiest LSDXOXO brengt een live-set en Sega Bodega brengt zijn experimentele clubmuziek mee naar Dour.

  Trillen dankzij bass en haar subgenres

  Dour host niet alleen drum & bass, maar ook dubstep, riddim en alle andere basafgeleide subgenres. Het festival nodigt heel wat artiesten uit die binnen deze genres geplaatst kunnen worden: denk aan de Amerikaanse producer Subtronics, DnB-ster Bou en Alix Perez in samenwerking met SP:MC. Het Belgische Apashe wordt dan weer begeleid door het Brass Orchestra, terwijl de Canadese Bambii een Jamaicaans gëinspireerde mix brengt van drum and bass, jungle en dancehall.

  Gitaren, punk, hardcore en rock

  U vraagt hardcorepunk? Dour will deliver. Zoals eerder aangekondigd zal Brutus van de partij zijn, maar ook de hardcoreband Sick Of It All, met 40 jaar op de teller, komt langs, samen met de Britse postpunkers SHAME en de Amerikanen van Terror.  Een nieuw gezicht binnen de Britse punkrockscene is Joe Unknown. Ontdekken maar!

  Drill, hiphop en cloud rap

  Iemand zin in twee hoogtepunten van het festival (retorische vraag)? Rep je naar de sets van Aminé en Ice Spice. Spaanse r&b artiest Raphie Choo passeert de revue, alsook rijzende ster Sadandsolo, het Britse Berwyn en de dancehall R&B van SadBoi.  

  Gas geven op techno-, trance-, rave- & housebeats

  Dat het podium van De Balzaal en de geluidssystemen Labo, Petite Maison dans la Prairie en Boombox afgebroken zullen worden, kunnen we zien aan de lineup. Maak je klaar voor de sets van het Britse duo Camelphat, de Nederlandse superster Reinier Zonneveld, het Italiaanse duo 999999999 en het Berlijnse DJ duo Heartstring. Een B2B-set krijgen we onder andere van OJOO en Mankiyan. De volgende artiesten mogen we ook niet vergeten: het Poolse VTSS zal een comeback maken op Dour, terwijl het de eerste Dour is voor de volgende artiesten: Basswell, Courtesy, Daria Kolosova, Helena Lauwaert en Milo Spykers.

  Nog meer gitaren, indievibes én de reggae revival scene

  Kunnen The Libertines ontbreken op een festival van Dour? Wij denken van niet. Het Belgische supertalent Oscar and the Wolf maakt hun dourdebuut, terwijl Charlotte Adigéry & Bolis Pupul en Girls in Hawaii terugkomen. Ook zij zijn aanwezig: de punk- en indierock van Rendez-Vous en Talk Show. Natuurlijk kan Dour niet compleet zijn zonder de volgende artiesten: Kabaka Pyramid, Protoje en Queen Omega, vergezeld door The Royal Souls.

  Dour vindt dit jaar plaats van woensdag 17 tot zondag 21 juli. Dagtickets zijn te verkrijgen aan €77, een festivalpas kost €210. Zowel de festivalpas als dagtickets zijn nog steeds verkrijgbaar via dourfestival.eu

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer