More

  Driemaal Karl Vannieuwkerke: dat is het EK voetbal, Vive le Vélo en de Olympische Spelen bij Sporza

  Advertentie

  -

  De drukke sportzomer werd een jaartje uitgesteld, maar nu is het eindelijk zover. Deze zomer zijn er maar liefst drie topevenementen om naar uit te kijken. VRT brengt deze zomer het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen naar het scherm.

  Met een jaartje vertraging kunnen we deze zomer genieten van een drukke sportzomer. Zo staan het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen op het programma. Gastheer van dienst is Karl Vannieuwkerke, hij zal de kijker door de sportzomer loodsen.

  Villa Sporza

  Net zoals drie jaar geleden, tijdens het WK voetbal, zal Sporza een voetbaldorp opbouwen aan de voet van de VRT-toren. De matchen van 18 uur zullen worden uitgezonden op Canvas, de topwedstrijden om 21 uur zullen te zien zijn op Eén. Voor de omkadering bij de namiddag- en de vooravondmatchen is Maarten Vangramberen tot aan de start van de Tour gastheer van dienst. Voor de avondwedstrijden is dat Karl Vannieuwkerke, die vanaf de start van de Tour alle omkadering voor zich neemt. Karl zal opnieuw een reeks voetbalanalisten ontvangen en blijft gastheer tot en met de finale van het EK Voetbal op zondag 11 juli.

  Vive le Vélo

  Na afloop van de finale haalt Karl Vannieuwkerke zijn Vive le Vélo opnieuw van stal. Hij zal vanaf dinsdag de laatste en mogelijk beslissende week in de Tour volgen. Sporza zal alle ritten rechtstreeks uitzenden. Met de eerste twee weken van de Tour vanuit het sportdorp aan de Reyerslaan voor of na het voetbal een wielerprogramma. Daarover volgt later meer.

  Niet naar Tokio

  Oorspronkelijk was het voor de Olympische Spelen de bedoeling om een dagelijkse talkshow te maken in Tokyo. Dat idee laat de VRT door de pandemie varen. Al zullen ze een show maken vanuit Vlaanderen. Karl Vannieuwkerke legt uit: “We blijven, een beetje noodgedwongen, in België. Het was de bedoeling om in Tokio elke avond zoveel mogelijk Belgische atleten te ontvangen. Door de bijzonder strikte maatregelen kan dat nu allemaal sowieso niet. Dus blijven wij hier. We gaan vanop een vaste locatie in Vlaanderen een soort Olympische Vive le Vélo in elkaar steken. We gaan praten met onze atleten in Tokio, en ontvangen zelf experten, ex-Olympiërs en grote fans. Om naar uit te kijken!”

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer