More

  Down The Rabbit Hole (NL) verplaatst festival naar eind augustus

  Down The Rabbit Hole

  Down The Rabbit Hole (NL) verplaatst festival naar eind augustus

  -

  Er lijkt dan toch nog hoop te zijn voor de festivals. Het Nederlandse Down The Rabbit Hole verplaatst zijn editie, die in juli had moeten doorgaan, naar eind augustus. Ze zullen daarvoor gebruik maken van het terrein en de apparatuur van Lowlands.

  Er heerst bij festivalorganisatoren nog een grote onzekerheid over massa-evenement in juli. Na het Belgische Rock Werchter, het Nederlandse Pinkpop en het Britse Glastonbury geeft ook Down The Rabbit Hole er de brui aan. Al blijven ze hoopvol en verplaatsen ze het festival eenmalig naar eind augustus.

  “Het risico op afgelasting is in het weekend van 2-4 juli nog te groot. Daarnaast touren veel van onze favoriete artiesten niet in juli omdat een hoop andere Europese festivals ook niet doorgaan”, schrijven ze in een persbericht. “Daarom verplaatsen we DTRH dit jaar eenmalig naar het einde van de zomer. Hierdoor hebben we een goede kans om elkaar dit jaar toch te zien en los te gaan. In het laatste weekend van augustus zijn er veel (inter)nationale artiesten met tourplannen die ook nog eens zin hebben in een potje rammelen op Down The Rabbit Hole”, vullen ze aan.

  Ook meer Belgische festivals in augustus?

  Festivalorganisatoren kijken voor de zomer van 2021 alsmaar vaker naar een editie eind augustus. Door de trage vaccinatie heerst er bij organisatoren en artiesten een grote onzekerheid. Zo zouden ook andere grote Belgische festivals de piste van een (kleiner) festival eind augustus bekijken. Vooralsnog zijn Pukkelpop en Tomorrowland de enige Belgische festivals die in augustus zullen doorgaan.

  Down The Rabbit Hole zal eenmalig beroep doen op de infrastructuur van Lowlands en zal dus in Biddinghuizen doorgaan. Dat komt omdat Down The Rabbit Hole een week na Lowlands zal doorgaan. Doordat de festivals beroep doen op dezelfde partners, zoals leveranciers van tenten en podia, is er te weinig tijd om alle infrastructuur te verhuizen. Daarom besloten ze om eenmalig de infrastructuur te delen. De eerste namen voor op de affiche worden op donderdag bekendgemaakt.

  Omboeken of refund

  Wie een ticket heeft voor Down The Rabbit Hole 2020 kan zijn ticket omruilen voor de editie in augustus. Wie daar niet aanwezig kan zijn, kan een refund vragen of tickets omboeken naar 2022. Een festivalticket voor Down The Rabbit Hole – Rabbits in the Lowlands (3 dagen festival, camping en pendelbus) kost €187,50 + € 10 servicekosten.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer