More

  Door technologie lijken Barack Obama en Oprah Winfrey in dezelfde ruimte te zitten voor talkshow

  © Apple TV Plus

  Door technologie lijken Barack Obama en Oprah Winfrey in dezelfde ruimte te zitten voor talkshow

  -

  Een interview afnemen tijdens een pandemie met oud-president Barack Obama, zonder mondmaskers en op korte afstand van elkaar? Het kan toch, zo blijkt uit ‘The Oprah Conversation’. Al gaat er een knap staaltje technologie aan vooraf.

  Talkshow host Oprah Winfrey presenteert op Apple TV Plus ‘The Oprah Conversation’. Sinds een paar dagen is het gesprek dat ze heeft met oud-president Barack Obama te zien op de streamingdienst van Apple. Ze praat met hem over onder andere zijn boek ‘The Promised Land’ en de situatie in de VS. Het is de enige aflevering van de talkshow die gratis te bekijken zal zijn en dat tot 1 december.

  Knap staaltje technologie

  In de show lijken beiden tegenover elkaar in dezelfde ruimte te zitten, maar schijn bedriegt. In werkelijkheid zit Oprah thuis in Santa Barbara in Californië en zit Barack Obama in Washington D.C. in een televisiestudio, op zo’n 3.800 kilometer van Oprah. Om de illusie te wekken dat ze in dezelfde ruimte zitten, werken ze met een greenscreen. Dat is een scherm waarop allerlei andere achtergronden kunnen projecteren. Om met elkaar te communiceren werken ze met oortjes en tussendoor kijken ze naar schermen, waarop ze livebeelden te zien krijgen van elkaar. 

  ‘The Oprah Conversation’, nu te bekijken op Apple TV Plus.

  https://www.facebook.com/oprahwinfrey/posts/10158912938777220

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer